fbpx

Vier verkrachtingsverdachten doodgeschoten door Indiase politie

GFC NIEUWS- De Indiase politie heeft vrijdag vier mannen doodgeschoten die ervan verdacht werden een 27-jarige vrouw verkracht en vermoord te hebben.

De politie handelde naar eigen zeggen uit zelfverdediging. De actie kreeg lof van de familie van de slachtoffers en verontwaardigde burgers. Volgens critici heeft de politie echter de rechtsgang omzeild.

Het slachtoffer, een 27-jarige dierenarts, had haar huis op een scooter verlaten voor een afspraak. Ze belde later naar haar zus om te zeggen dat ze een lekke band had. Ze zou tegen haar zus gezegd hebben dat een vrachtwagenchauffeur had aangeboden om haar te helpen. Volgens de politie werd ze daarop ontvoerd, verkracht en verstikt. Haar lichaam werd in brand gestoken in een buitenwijk van Hyderabad.

De politie arresteerde vier mannen – twee vrachtwagenchauffeurs en twee schoonmakers van vrachtwagens, allen tussen 20 en 26 jaar oud. Volgens de politie werden de vier mannen meegenomen naar het plaats delict, om te helpen zoeken naar de mobiele telefoon en andere persoonlijke bezittingen van het slachtoffer.

“Toen de groep dit gebied in de vroege uren naderde, kwamen alle vier de verdachten bij elkaar. Ze begonnen de politie aan te vallen met stenen, stokken en andere materialen”, zegt commissaris V.C. Sajjanar.

BEKIJK OOK
Politie over inbeslagname houwer en gasbuks bij leerlingen STS-2

Volgens de politie probeerden de verdachten – die niet geboeid waren – de wapens van de politie te stelen. Daarop werden ze doodgeschoten door de politie. “De wet heeft zijn plicht gedaan, dat is alles wat ik kan zeggen”, aldus Sajjanar.

Men zei niet hoe de verdachten de politie konden overmeesteren. Sommige Indiase politici en mensenrechtenorganisaties trekken het verhaal in twijfel. De Indiase politie wordt er vaker van beschuldigd buitengerechtelijke executies uit te voeren.

De familie van het slachtoffer is alvast blij met de dood van de verdachten. “Ik spreek mijn dankbaarheid uit naar de politie en regering hiervoor. De ziel van mijn dochter moet nu in vrede zijn”, zei de vader tegen ANI.

Ook gewone burgers beschouwen de politieagenten in kwestie nu als helden. Er had zich een grote menigte ter plaatse verzameld op het plaats delict. De menigte gooide bloemblaadjes naar de politie en stak vuurwerk af.