fbpx
Vier tienerjongens opgepakt voor groepsverkrachting 4-jarig meisje

GFC NIEUWS- In Zuid-Afrika zijn vier tienerjongens gearresteerd op verdenking van verkrachting van een 4-jarig meisje.

De jongens – allen tussen de tien en de dertien jaar – worden momenteel vastgehouden in de jeugdgevangenis.

De groepsverkrachting zou hebben plaatsgevonden in een sloppenwijkachtige woonnederzetting in Muldersdrift, ten noordwesten van Johannesburg. Volgens Eyewitness News hoorde de moeder van het meisje van de vermeende aanval van haar neef tijdens het vlechten van het haar van een klant. Zij en haar dochter gingen daarop naar het politiebureau, waar agenten een onderzoek openden.

Politiewoordvoerder Mavela Masondo zei dat de jongens naar verwachting binnenkort voor de rechtbank zouden verschijnen op beschuldiging van verkrachting. “De jongens werden samen met hun voogden, de moeder en het slachtoffer naar het politiebureau gebracht en er werd een verkrachtingszaak geopend voor verder onderzoek”, aldus Masondo.

Ondertussen werd in de naburige provincie Khutsong een 24-jarige man gearresteerd omdat hij naar verluidt een vijfjarig meisje had verkracht. De man wordt ervan beschuldigd in te breken in het huis van het kind en haar te hebben ontvoerd nadat zij en haar oudere broer even alleen waren gelaten.

Geweld tegen vrouwen en meisjes is overal in Zuid-Afrika aanwezig, ondanks pogingen tot wettelijke hervormingen. Het aantal incidenten met geweld tegen vrouwen is sterk gestegen na het einde van een lockdown-gerelateerd verbod op de verkoop van alcohol eerder dit jaar.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.