fbpx

Vier scholen Koewarasan uitgekozen voor pilot schoolvoedingsproject

In de pilotfase van het schoolvoedingsproject zijn er vier scholen uitgekozen te Koewarasan die een kinderrijke buurt is en er kinderen zijn met verschillende achtergronden. Op deze scholen zal er een proef gedraaid worden om vooraf te kunnen nagaan wat de eventuele problemen zullen zijn, zodat bij verdere uitbreiding deze kinderziektes uit de weg gewerkt kunnen worden.

Het idee van het schoolvoedingsproject is ontstaan uit een eerder bezoek dat de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack – Beighle, heeft gebracht aan Brazilië. Daar werkt het schoolvoedingsproject al tientallen jaren.

Brazilië heeft ook haar hulp en expertise geboden aan enkele landen van Latijns-Amerika, Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Het project zit in de eindfase en binnenkort zal gestart worden met een pilot.

BEKIJK OOK
Etnel wil voor reces parlement sociaal plan regering zien

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur is de hoofdverantwoordelijke bij dit project. Verder zullen de ministeries van Volksgezondheid en Landbouw, Veeteelt en Visserij een wezenlijke bijdrage leveren.

Georgette Garcia – Elias, hoofd van het bureau van de first lady zegt dat de nadruk bij dit project gelegd zal worden op gezonde voeding voor de kinderen. Het gaat om kinderen van crèches, lagere- en muloscholen.(GFC)