fbpx

Vier personen positief getest op Covid-19

GFC NIEUWS- Vandaag zijn vier personen positief getest op Covid-19. Het aantal actieve gevallen is hiermee gestegen naar 204.
Tot nu toe zijn 106 personen genezen van de ziekte. 385 personen zijn nog in overheidsquarantaine.
Meer dan 2.000 personen zijn intussen getest.
Om de Covid-19-uitbraak in Suriname in te dammen, zal het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg van 22-26 juni personen in de gelegenheid stellen zich te laten onderzoeken op een mogelijke besmetting met het coronavirus.
Het korte onderzoek bij de screening zal in een ‘drive’ en ‘walk-through’ testlocatie plaatsvinden op de volgende dagen in de volgende buurten:
Dinsdag 23 juni Lelydorp, Kwarasan en Rijsdijk
Woensdag 24 juni Paramaribo Noord vanaf de Gongrijpstraat, Prinsessestraat en Tourtonnelaan tot en met delen uit Maretraite en Rainville
Donderdag 25 juni Gebieden in Paramaribo Zuid, waaronder Ephraimzegen, Menckendam en Tammenga.
Eenieder die last heeft van koorts, hoesten, koude rillingen, diarree, ineens niet kunnen ruiken of proeven of andere plotselinge ziekteverschijnselen kan zich laten testen. Ook mensen met lichte verschijnselen.
Omdat de persoonsgegevens zullen worden geregistreerd, is het belangrijk dat eenieder zich aanmeldt met een ID-kaart of rijbewijs. Het resultaat van de test die zal worden afgenomen, zal binnen 48 uur worden doorgebeld met de desbetreffende persoon.
De testlocaties moeten helpen om mogelijk besmette personen sneller op te sporen. Hierdoor kunnen familieleden en andere personen in de directe omgeving van de positief geteste persoon beschermd worden. De zorg van de positief geteste persoon kan dan in een vroege fase van de besmetting opgestart worden. De kans op herstel voor zo een patiënt is groter.

BEKIJK OOK
Caribisch gebied en VS intensiveren samenwerking