Vier personen opgesloten voor oplichting vreemdelingen

Vier verdachten zijn respectievelijk op vrijdag 5 en zaterdag 6 april door politieambtenaren van de afdeling Fraude aangehouden en in verzekering gesteld.

Het gaat in deze om de 60-jarige Yvonne T., de 36-jarige Randhirsing H. meergenoemd Vinod, Armand D. (46) en Manishkumar P. meergenoemd Primo (50), die ervan verdacht worden zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming aan een criminele organisatie, valsheid in geschrifte en oplichting.

Deze verdachten traden op als tussenpersonen voor vreemdelingen bij het aanvragen van een verblijfsvergunning. Zij hebben daarbij valse ziektekostenverzekeringspasjes ingediend bij een aantal aanvragen.

Eén van de vereisten om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning is dat de aanvrager over een geldige ziektekostenverzekering moet beschikken.
De verdachten maakten gebruik van fictieve verzekeringen, waardoor enkele aanvragers onterecht in aanmerking zijn gekomen voor een verblijfsvergunning.

Het is niet uitgesloten dat deze verblijfsvergunningen weer zullen worden ingetrokken en dat aanvragen met fictieve documenten die nog in behandeling zijn worden afgekeurd.

De afdeling Fraude doet een beroep op belanghebbenden (vreemdelingen) om zich voor dergelijke zaken steeds tot de officiële instanties te wenden.

Eventuele slachtoffers worden opgeroepen om zich in verbinding te stellen met de afdeling Fraude gevestigd op het politiebureau te Geyersvlijt voor het doen van aangifte.