fbpx
Vier personen aangehouden door gemengde eenheid Iamgold veiligheidshandhavingsteam voor vernieling en brandstichting

GFC NIEUWS- Een gemengde eenheid die momenteel voor de rust, orde en veiligheid zorgt in het Iamgold mining gebied heeft vandaag, 9 november, vier verdachten voor vernieling en brandstichting aangehouden.

Door kordaat optreden van het gemengd team kon erger worden voorkomen. Het viertal heeft goederen, waaronder een graafmachine van het bedrijf vernietigd.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat het in deze niet gaat om bewoners van de omliggende dorpen. Het gaat om oproerkraaiers die van heinde en verre het gebied aandoen om zogenaamd te werken.

Het viertal is hangende het onderzoek overgedragen aan de recherche van regio Midden.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.