Vier mannen in Nickerie aangehouden voor mensensmokkel en overtreding Vreemdelingenwet

GFC NIEUWSREDACTIE- De politie van Nickerie heeft op 13 juli vier verdachten aangehouden.

Twee hunner, de 62-jarige boothouder B.D. en de taxichauffeur M.A. (31), worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan mensensmokkel.

De twee anderen, C.N. (23) en de 21-jarige C.D. betreft twee illegale Guyanezen die op verdenking van overtreding van de Vreemdelingenwet zijn aangehouden.

Dit viertal kon in de boeien worden geslagen toen de politie van het bureau Corantijn in de avonduren van 12 juli tijdens de lockdown bezig was te surveilleren.

Aan de Parsram Soekhoeweg, die bekend staat als één van de veelgebruikte routes voor illegale praktijken, signaleerde de wetsdienaren een personenauto vanuit tegenovergestelde richting.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Vrouwelijke bodybuilder uit vliegtuig gegooid wegens te korte broek

Bij het zien van het politievoertuig keerde de autobestuurder de auto en reed weg. De politieambtenaren vonden dit verdacht en zette de achtervolging in.

De auto stopte op het adres van de boothouder B.D., waarbij bleek dat de taxichauffeur M.A., het voertuig bestuurde.

M.A. die een oud bekende van de politie is, vervoerde op dat moment de twee illegale Guyanezen.

Het politioneel onderzoek wees uit dat de twee Guyanezen voornemens waren vanuit de Nannisluis illegaal de oversteek te doen naar het buurland Guyana.

Alle vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.

B.D. en M.A. zijn in verzekering gesteld, terwijl C.N. en C.D. in afwachting op hun uitzetting in vreemdelingenbewaring zijn opgehouden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten