fbpx
Vier mannen aangehouden voor vernielingen en brandstichting machines IamGold vrijgelaten

GFC NIEUWS- De vier mannen die op 9 november door het gemengde eenheid van IamGold veiligheidshandhavingsteam waren aangehouden en voor verder onderzoek waren overgedragen aan de recherche van regio Midden zijn inmiddels heengezonden.

Het onderzoek van de recherche van regio Midden heeft uitgewezen dat het viertal dat zich op die bewuste dag in het concessiegebied bevonden, illegale gouddelvers waren.

Na te zijn voorgeleid werden de vier mannen in de gelegenheid gesteld de zaak buiten proces af te handelen. Na hun boete te hebben betaald, zijn ze heengezonden.

Voor wat betreft de vernieling en de brandstichting zijn er nog geen verdachten aangehouden en wordt het onderzoek in deze zaak voortgezet.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…