fbpx
Vier blusvoertuigen overgedragen aan de brandweer

GFC NIEUWS- Het Korps Brandweer Suriname (KBS) heeft vier goed gebruikte uitruk- en blusvoertuigen in ontvangst genomen.

Het gaat om tweedehandse voertuigen die zo compleet als nieuw zijn aangeleverd door het Nederlands bedrijf Kenbri Fire Fighting.

De overdracht van de voertuigen vond maandag plaats bij de Hoofdkazerne van de brandweer.

Volgens de commandant van het KBS Radjen Jakari was er dringende behoefte aan vervanging van de huidige uitruk- en blusvoertuigen.

“Op een gegeven moment waren wij geconfronteerd met een situatie waarbij ongeveer 50 procent van de blusvoertuigen niet meer bedrijfszeker was en de veiligheid van het brandweeruitrukpersoneel in gedrang kwam. Deze voertuigen moesten vervangen worden”, zei Jakari.

De commandant zei dat het KBS sinds 2016 onder de aandacht van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) had gebracht dat de dekking van de repressieve brandweerzorg in bepaalde verzorgingsgebieden in materiële opzicht in gedrang zou komen.

Er is volgens hem toen terstond werking van gemaakt door zowel het ministerie als de korpsleiding om dit euvel binnen niet al te lange tijd tot het verleden te laten behoren.

“Uitgaande van de financiële situatie en de haalbaarheid om op kort termijn een aantal van de voertuigen te vervangen, hebben we toen het voorstel gedaan om gefaseerd goed gebruikte tweedehandse blusvoertuigen aan te schaffen. Hiervoor is door het ministerie goedkeuring gegeven. Dit beleid is door de huidige minister Stuart Getrouw voortgezet”, zegt Jakari.

Voor eind dit jaar zullen er nog vier voertuigen aangeschaft worden.

Minister Getrouw die zeer ingenomen is met de vervanging van de voertuigen, zegt dat het ministerie het traject voor de aanschaf van nog meer brandblusvoertuigen zal voortzetten in het eerste kwartaal van 2020.

Ook voor wat betreft de Persoonlijke Standaard Uitrusting (PSU) van de brandweer is het ministerie bezig om nieuwe ladingen veiligheidsschoenen en handschoenen binnen te halen.

De minister zal met de korpsleiding en de brandweerbond om de tafel gaan om te werken aan de realisatie van hetgeen beloofd is door de overheid, met name de positie en loon van het brandweerpersoneel.

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…

11 positief uit 296 Covid-testen

GFC NIEUWS- Het aantal nieuwe personen dat het voorbije etmaal positief is getest op Covid-19 is 11. In totaal zijn 296 testen uitgevoerd. Dikke mensen…