Vier beladers opgesloten voor diefstal JAP Luchthaven

De politie van Zanderij heeft vorige week donderdag vier mannen die werkzaam waren op de Johan Adolf Pengel Luchthaven aangehouden. Deze mannen waren belast met het in- en uitladen van de koffers op regionale vluchten. Hendrik K. en Marlon K. beiden (42), de 23-jarige Harold P. en Marcello B. (37) worden ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van goederen uit de reiskoffers van passagiers.

Het viertal kwam op dinsdag 17 april in beeld toen men een vernieling van het prikkeldraad van een aangrenzend bedrijf ontdekte. Bij het bekijken van de camerabeelden zijn de vier beladers duidelijk herkend toen ze bezig waren in de reiskoffers van passagiers goederen weg te nemen. Deze goederen stopten zij onder hun kleding weg.

Na beëindiging van hun werkzaamheden op 17 april, namen zij niet de normale uitgangsroute, aangezien zij wisten dat zij door de ingehuurde beveiligingsmedewerkers gecontroleerd en gefouilleerd zouden worden. Zij begaven zich naar een ruimte waar zij dachten dat de camera defect was.

Zij haalden de gestolen goederen van onder hun kleding en gooiden deze over een schutting naar buiten. Enkele van de goederen kwamen in een andere ruimte van een bedrijf ter plaatse dat voorzien is van dievenijzer. Om aan deze goederen te komen heeft het viertal het prikkeldraad vernield.

De beladers werden opgespoord en aangehouden. Tijdens onderzoek in hun woning zijn de goederen van 17 april gevonden. Ook stuitten de wetsdienaren op een aantal andere goederen waarvan zij de herkomst niet konden verklaren. Verder is er een hoeveelheid valuta van verschillende landen gevonden. Alle aangetroffen zaken zijn in beslag genomen en zijn de mannen in verzekering gesteld.(GFC)

Overige berichten