fbpx

Vier aanhoudingen in berovingszaak bewakingsbedrijf

GFC NIEUWS- Drie mannen en een vrouw zijn door de politie opgespoord en aangehouden voor hun aandeel bij een beroving.

De politie van Centrum kreeg op 10 augustus in de avond een melding binnen dat drie gewapende mannen een beroving hadden gepleegd bij een bewakingsbedrijf in Paramaribo.

Op die bewuste zaterdagavond bevonden drie personeelsleden zich in het gebouw toen zij overvallen en gekneveld werden.

De criminelen maakten een dienstwapen en een groot geldbedrag in vreemde valuta buit. Het geld was in een kluis bewaard.

Rechercheurs van de afdeling Kapitale Delicten hebben dinsdagmiddag drie mannen en een vrouw opgespoord en aangehouden.

De verdachten zijn: Romario C.(27), zijn wederhelft Lucienne-Sara J.(27), Aniel C.(33) en Safiero T.(25 jr). Een van de verdachten is werkzaam bij het bedrijf in een leidinggevende functie.

Uit het voorlopig politioneel onderzoek is naar voren gekomen dat de verdachten met het gestolen geld hoogstwaarschijnlijk verschillende kostbare spullen zoals auto’s en elektronische apparaten hebben aangeschaft.

BEKIJK OOK
Ballen voor grotere bewustwording duurzame ontwikkelingsdoelen langs Inheemse gemeenschappen

Een deel van deze spullen zijn hangende het onderzoek in beslag genomen alsook een som geld.

De verdachten zijn opgesloten.

Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond.

Het dienstvuistvuurwapen dat weggenomen was tijdens de beroving is aangetroffen bij een van de verdachten en in beslag genomen.

Behalve het gestolen pistool is ook een geweer met scherpe patronen bij de verdachte aangetroffen. Dat geweer en munitie zijn ook in beslag genomen.

Er is ook een kogelwerende vest en een uniform van het bewakingsbedrijf bij een verdachte aangetroffen en in beslag genomen. Dat uniform is hoogstwaarschijnlijk gebruikt bij het plegen van het strafbaar feit.

Het zichtbaar maken, opsporen en aanhouden van de vier verdachten is een gezamenlijke inspanning geweest van een informatiedienst, het Arrestatie Team en leden van de afdeling Kapitale delicten van de politie.