fbpx

VIDS: Suriname, inheemse gemeenschap in diepe rouw

Het tragisch heengaan van zovele gezinsleden van families uit de dorpen Corneliskondre en Grankreek heeft de Surinaamse gemeenschap en vooral de inheemse gemeenschap van ons land geschokt en in diepe rouw gedompeld. Temeer daar zovele inheemse families door dit vreselijk bootongeval zijn getroffen, vanwege de uitgebreide familieverbanden die er bestaan tussen de dorpen, schrijft het Traditioneel Gezag van de Inheemsen (VIDS).

“Wij vragen onze Allerhoogste dan ook om kracht voor de directe families en vele aanverwanten en vrienden in deze donkere dagen, maar ook voor allen die hen bijstaan en met hen meeleven”.

De overweldigende aandacht en betuigingen van medeleven, inclusief van VIDS zelf, geven overduidelijk aan dat de families, de dorpen en de inheemse gemeenschap niet in de steek worden gelaten en daar zijn we dankbaar voor, schrijft de organisatie verder.

“We spreken de hoop uit dat dit de families sterkt en zullen hen onzerzijds ook blijven ondersteunen. We condoleren onze families en de hele Surinaamse gemeenschap met dit massaal en smartelijk verlies”, aldus de VIDS.(GFC)