fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

VIDS lanceert bewustwordingscampagne rechten Inheemse en Tribale volken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft donderdag in hotel Torarica haar nieuwe awarenesscampagne over de rechten van Inheemse en Tribale volken in Suriname gelanceerd. De campagne is vooral gericht op beleidsmakers.
Tijdens de uitvoering van het Stappenplan voor de wettelijke erkenning van deze rechten onder de vorige regering waren er reeds awarenessactiviteiten uitgevoerd, maar die zijn niet voortgezet na het verstrijken van de zittingsduur van het toenmalige Managementteam.
VIDS heeft toen besloten om zelf initiatieven te nemen, en heeft middelen gezocht en gevonden om de publiciteitscampagne voort te zetten. Hiervoor zal worden samengewerkt met STAS International, het communicatiebureau onder leiding van Karin Refos.
Binnen de campagne zullen er TV- en radiospotjes worden uitgezonden en brochures worden verstrekt aan vooral beleidsmakers binnen de regering en de Nationale Assemblee, om de noodzaak van het spoedig aannemen van wetgeving over de collectieve rechten van Inheemse en Tribale Volken te benadrukken.
VIDS heeft woensdag een presentatie over de campagne gegeven voor de Raad van Ministers onder voorzitterschap van vicepresident Ronnie Brunswijk. Daarna is er ook een presentatie gehouden voor leden van DNA.
Het initiatief van VIDS is erg positief ontvangen, en de voorzitter, ondervoorzitter en diverse leden van de Nationale Assemblee hebben duidelijk laten blijken dat de wet op Collectieve Rechten één van hun hoogste prioriteiten is.

OOK INTERESSANT
Tweede groep militaire tuchtrechters afgeleverd