fbpx
VIDS lanceert bewustwordingscampagne rechten Inheemse en Tribale volken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft donderdag in hotel Torarica haar nieuwe awarenesscampagne over de rechten van Inheemse en Tribale volken in Suriname gelanceerd. De campagne is vooral gericht op beleidsmakers.

Tijdens de uitvoering van het Stappenplan voor de wettelijke erkenning van deze rechten onder de vorige regering waren er reeds awarenessactiviteiten uitgevoerd, maar die zijn niet voortgezet na het verstrijken van de zittingsduur van het toenmalige Managementteam.

VIDS heeft toen besloten om zelf initiatieven te nemen, en heeft middelen gezocht en gevonden om de publiciteitscampagne voort te zetten. Hiervoor zal worden samengewerkt met STAS International, het communicatiebureau onder leiding van Karin Refos.

Binnen de campagne zullen er TV- en radiospotjes worden uitgezonden en brochures worden verstrekt aan vooral beleidsmakers binnen de regering en de Nationale Assemblee, om de noodzaak van het spoedig aannemen van wetgeving over de collectieve rechten van Inheemse en Tribale Volken te benadrukken.

VIDS heeft woensdag een presentatie over de campagne gegeven voor de Raad van Ministers onder voorzitterschap van vicepresident Ronnie Brunswijk. Daarna is er ook een presentatie gehouden voor leden van DNA.

Het initiatief van VIDS is erg positief ontvangen, en de voorzitter, ondervoorzitter en diverse leden van de Nationale Assemblee hebben duidelijk laten blijken dat de wet op Collectieve Rechten één van hun hoogste prioriteiten is.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.