fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

VIDS informeert parlement over campagne wettelijke bescherming inheemse- en Tribale volken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft woensdag een presentatie gehouden voor De Nationale Assemblee (DNA) over de campagne “Met elkaar in Suriname”.
De campagne heeft als doel de samenleving en de overheid bewust te maken van de wettelijke bescherming van inheemse- en tribale volkeren.
Het is noodzakelijk de grondenrechten bij wet te regelen, omdat de inheemse- en tribale volkeren nog niet in de Surinaamse wetgeving voorkomen. Dit zorgt voor onzekerheid, juridische ongelijkheid en onvoldoende rechtsbescherming van deze groep.
“We hebben hier een verantwoordelijkheid en zullen ernaar kijken. De leiding van het parlement zal zich zeker inzetten om na discussie, de wet hier aan te nemen, maar dat wij ook uw campagne ondersteunen om in de samenleving de awareness teweeg te brengen,” geeft Dew Sharman, vicevoorzitter van het parlement mee aan de VIDS.
Parlementsvoorzitter Marinus Bee zegt dat de tijd van praten al heel lang voorbij is en er nu overgegaan moet worden tot actie. “Het is al beloofd door een aantal regeringen en het parlement, maar het is nu tijd van “met elkaar in Suriname” werken aan de wettelijke bescherming.
“De politieke wil is aanwezig. We gaan de samenleving bewijzen dat het kan, we gaan niet starten vanuit punt nul, alle voorbereidingen gaan we voortzetten,” zegt Bee.
Aan het parlement zijn er ook posters en brochures aangeboden.

OOK INTERESSANT
Hoogste Surinaamse onderscheiding voor president Murmu