fbpx

(VIDEO)Politica Simons slaat voorzitter op elegante wijze ‘Knock-out’! Kunnen Santokhi en Brunswijk in de leer?

INGEZONDEN – Het was vandaag weer een galavoorstelling waarbij een van de meeste welbespraakte politica uit de deze tijd wederom heeft laten zien dat ze niet makkelijk, of beter uitgelegd, helemaal niet met zich laat sollen.

Met vlijmscherpe en directe reacties gaf Silvana Simons tijdens een debat in de Nederlandse Tweede Kamer over emancipatie haar visitekaartje weer af.

Er ontstond op een gegeven moment een zeer heftige discussie over of je nou ‘wit’ of ‘blank’ of ‘mensen van kleur’ moet zeggen tussen haar en Voorzitter Ockje Tellegen en twee andere Kamerleden.

BEKIJK OOK: HEB JE TE VEEL GEGETEN? NEEM 1 THEELEPEL GEMBERSLANK 5X GECONCENTREERD IN VOOR EEN KRACHTIGE VETVERBRANDING

“Met een keiharde linkse directe en vervolgens een uppercut sloeg ze de voorzitter die haar het woord volgens haar niet lang genoeg wilde geven, uiteindelijk “Knock-out”. KO met haar woorden voor alle duidelijkheid, dus niet fysiek.

Het moet toegegeven worden, Simons is beslist niet op haar mondje gevallen. Ik kan momenteel geen andere politica of politicus bedenken in Nederland, nog minder in Suriname, die beter in staat is haar of zijn standpunten zo ferm en goed gearticuleerd te verdedigen.

Ze heeft een rijke woordenschat en weet op hoogstaand niveau haar zinnen vloeiend te formuleren. Sylvana is zeer rap van tong.

BEKIJK OOK
Santokhi heeft gelijk, je kunt een ander niet ongestraft beschuldigen en beschadigen

Hoewel ik het niet altijd eens ben met haar standpunten, ze zoekt soms spijkers op laag water, moet ik toegeven erg onder de indruk te zijn van haar debatprestaties.

Die zijn meer dan uitmuntend. Je krijgt haar beslist niet klein en deelt integendeel, spreekwoordelijk,  vanuit onverwachte hoek enkele high kicks, achterwaartse trappen of leverstoten uit!

Het zou wijs zijn indien politici in Suriname een voorbeeld nemen aan Sylvana.

De president van Suriname, maar ook de vicepresident, ministers en DNA- leden zouden hun niveau als debaters heus wel mogen opkrikken.

Vooral sommige ministers en parlementsleden die niet of nauwelijks uit hun woorden komen.

Hoewel ze uiteraard nooit zo bedreven zullen kunnen redetwisten als Silvana Simons. Daarvoor zul je wel heel veel meer in je mars moeten hebben.

Zie de felle discussie in het onderstaande filmpje (RED).

R. Pinas 

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]