VIDEO: Zwarte Afrikanen worden op mensonterende wijze behandeld in China, zeggen ze

GFC NIEUWS- Zwarte Afrikanen zijn niet te spreken over de wijze waarop ze in China worden behandeld. Steeds meer personen met een zwarte kleur die in dat land wonen laten onder meer via sociale media weten dat ze door de Chinese autoriteiten om onduidelijke redenen uit hun huizen worden gehaald en noodgedwongen op straat moeten leven.

Ook worden er volgens de mensen die klagen op sociale media verschillende discriminerende restricties voor hen opgeworpen. Ze krijgen bovendien vaak, zo beweren zij, onterecht het verwijt dat ze corona hebben. In een filmpje dat nu viraal gaat is te zien hoe veel Afrikanen te lijden hebben onder de slechte omstandigheden waarin ze nu verkeren.

De ambassadeurs van Nigeria, Ghana en Kenia hebben in een brief aan de Chinese minister van Buitenlandse Zaken hun misnoegen kenbaar gemaakt.  Afrikanen in zuidelijke Chinese steden zoals Guangzhou zouden volgens de ambassadeurs niet goed worden behandeld. China zegt in een reactie dat de beschuldigingen van de Afrikanen niet op waarheid berusten.

“Onze Afrikaanse vrienden kunnen rekenen op een eerlijke, rechtvaardige en een vriendelijke ontvangst”, aldus de officiële reactie van de Chinese regering zondag.

 

Overige berichten