fbpx
Facebook Pagelike Widget

VIDEO: Marrons in Suriname woedend omdat Franse artsen coronavaccin willen uitproberen op Afrikanen

GFC NIEUWS- Enkele marrons in Suriname zijn woedend nadat Franse artsen op de televisie hebben voorgesteld om Afrikanen te gebruiken voor het eventueel testen van een nieuw coronavaccin. Ze zeggen aan GFC dat ze er alles aan zullen doen om die omstreden vaccinatiecampagne tegen te houden.

Intussen is er al een video gemaakt die viraal gaat in ons land. Hierin worden Surinaamse broeders en zusters opgeroepen om niet mee te werken aan dit vaccinatieproject.

Opvallend is dat de Franse artsen het uitsluitend over Afrika hebben gehad en niet Suriname. Het was bovendien een suggestie.

Ook verschillende Afrikaanse ex-profvoetballers hebben op Twitter vol boosheid en ongeloof gereageerd op een fragment uit een interview van Franse artsen over het testen van een coronavaccin in Afrika.

De Ivoriaans-Franse Didier Drogba schreef: “Het is onvoorstelbaar dat we hierover moeten blijven waarschuwen. Afrika is geen testlab. Ik wil die vernederende, valse en vooral diep racistische woorden aan de kaak stellen.”Voormalige topspelers Demba Ba uit Senegal en Samuel Eto’o uit Kameroen schreven: “Afrika is niet jullie pretpark.”De Franse artsen bespraken in het interview het idee om met een anti-coronavaccin te experimenteren in Afrika.

Zie video:

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…