VIDEO: Marrons in Suriname woedend omdat Franse artsen coronavaccin willen uitproberen op Afrikanen

GFC NIEUWS- Enkele marrons in Suriname zijn woedend nadat Franse artsen op de televisie hebben voorgesteld om Afrikanen te gebruiken voor het eventueel testen van een nieuw coronavaccin. Ze zeggen aan GFC dat ze er alles aan zullen doen om die omstreden vaccinatiecampagne tegen te houden.

Intussen is er al een video gemaakt die viraal gaat in ons land. Hierin worden Surinaamse broeders en zusters opgeroepen om niet mee te werken aan dit vaccinatieproject.

Opvallend is dat de Franse artsen het uitsluitend over Afrika hebben gehad en niet Suriname. Het was bovendien een suggestie.

Ook verschillende Afrikaanse ex-profvoetballers hebben op Twitter vol boosheid en ongeloof gereageerd op een fragment uit een interview van Franse artsen over het testen van een coronavaccin in Afrika.

De Ivoriaans-Franse Didier Drogba schreef: “Het is onvoorstelbaar dat we hierover moeten blijven waarschuwen. Afrika is geen testlab. Ik wil die vernederende, valse en vooral diep racistische woorden aan de kaak stellen.”Voormalige topspelers Demba Ba uit Senegal en Samuel Eto’o uit Kameroen schreven: “Afrika is niet jullie pretpark.”De Franse artsen bespraken in het interview het idee om met een anti-coronavaccin te experimenteren in Afrika.

Zie video:

 

Overige berichten