fbpx

Vicepresident vraagt volk geduld om Suriname te redden

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk roept de gemeenschap op om wat geduld te betrachten. De
regering is bezig Suriname uit de crisis te halen, maar dat heeft wat tijd nodig.
De vp sprak donderdag op een persconferentie van de regering. Brunswijk haalde aan dat er voorlopige maatregelen zijn getroffen om het land te redden, maar deze zullen uiteindelijk ons allen ten goede komen.
Aan Brunswijk is tijdens de persconferentie onder andere ook gevraagd naar de status van de gronduitgiftes in het stafdorp te Moengo en over de status van het oliepalmproject van de China Zhong Hen Tai.
Het was de bedoeling dat het oud Suralco Stafdorp te Moengo omgebouwd zou worden tot een toeristisch centrum. Echter werd kort voor de verkiezingen dit gebied uitgegeven aan mensen en bedrijven. Brunswijk zei met betrekking tot deze gronduitgiftes dat er reeds contact is gemaakt met de desbetreffende autoriteiten. Het proces is in
werking gezet dat de gronduitgiftes worden ingetrokken.
Het Oliepalmproject welke uitgevoerd zou worden door de China Zhong Hen Tai is ook besproken. De vp zegt dat er tot op dit moment geen olie is geproduceerd. In plaats daarvan wordt er hout verwerkt en geëxporteerd.
De vp stelde voor dat het parlement onderzoekt als de China Zhong Hen Tai zich heeft gehouden aan de afspraken. Als dat niet het geval is, zal eraan gewerkt moeten worden dat de 500.000 ha grond terug komt in de boezem van de overheid.
Brunswijk zegt dat de overheid vele inkomsten misloopt. De inkomsten uit onze natuurlijke hulpbronnen dienen op de correcte wijze in de staatskas terecht te komen. Momenteel worden volgens de vp deze inkomsten via de Surinaamse Post Spaarbank gestort op de rekening bij de Centrale Bank. Hij zei dat het niet duidelijk is als de afgelopen jaren al deze inkomsten terecht zijn gekomen in de staatskas. Volgens de vicepresident moeten alle inkomsten rechtstreeks naar de CBvS en niet meer via een andere bank, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

BEKIJK OOK
President Santokhi eregast bij inheems festival Wit Santi