fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Vicepresident ontvangt dichter 'Koloku'

GFC NIEUWS- De spoken-word artiest Jean-luc Josafath ‘Koloku’ heeft vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk persoonlijk uitgenodigd om zijn online activiteit bij te wonen.
“πΌπ‘˜ 𝑏𝑒𝑛 𝑑𝑒 vp π‘˜π‘œπ‘šπ‘’π‘› π‘π‘’π‘šπ‘œπ‘’π‘‘π‘–π‘”π‘’π‘› 𝑒𝑒𝑛 π‘˜π‘Žπ‘Žπ‘Ÿπ‘‘ 𝑑𝑒 π‘˜π‘œπ‘π‘’π‘›, π‘§π‘œπ‘‘π‘Žπ‘‘ β„Žπ‘–π‘— π‘šπ‘’π‘‘ 𝑧𝑖𝑗𝑛 𝑔𝑒𝑧𝑖𝑛 π‘˜π‘Žπ‘› π‘’π‘Ÿπ‘£π‘Žπ‘Ÿπ‘’π‘› π‘‘π‘Žπ‘‘ π‘’π‘Ÿ π‘‘π‘Žπ‘™π‘’π‘›π‘‘ 𝑖𝑠 π‘œπ‘ π‘£π‘’π‘Ÿπ‘ π‘β„Žπ‘–π‘™π‘™π‘’π‘›π‘‘π‘’ π‘£π‘™π‘Žπ‘˜π‘˜π‘’π‘›”, vertelt een bevlogen Josafath.
Op 20 december organiseert de woordkunstenaar een activiteit die via zoom te volgen zal zijn. De link is alleen toegankelijk met een toegangsbewijs dat verkocht wordt. Josafath heeft op donderdag 10 december een bezoek gebracht aan de vp, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
“𝐻𝑒𝑑 π‘§π‘Žπ‘™ π‘£π‘œπ‘œπ‘Ÿ π‘šπ‘–π‘— 𝑒𝑒𝑛 π‘”π‘Ÿπ‘œπ‘‘π‘’ π‘’π‘’π‘Ÿ 𝑧𝑖𝑗𝑛 π‘Žπ‘™π‘  𝑑𝑒 vp π‘šπ‘–π‘—π‘› π‘œπ‘›π‘™π‘–π‘›π‘’ π‘Žπ‘π‘‘π‘–π‘£π‘–π‘‘π‘’π‘–π‘‘ π‘π‘–π‘—π‘€π‘œπ‘œπ‘›π‘‘.” Het evenement is een terugblik naar wie de woordkunstenaar is als persoon. Op die dag zal de artiest de bezoekers terugbrengen naar zijn tienerjaren. Vandaar dat de activiteit de naam draagt van ‘Rust, Orde en Fatsoen’.
Zijn streven is om ooit eens een gedicht over Suriname, in het parlement of voor de vp, voor te dragen. Brunswijk heeft toegezegd de getalenteerde dichter in te zetten als er activiteiten op zijn kabinet plaatsvinden, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Er is voor online gekozen omdat de artiest van oordeel is dat de tijd nu uitdagend is om een activiteit op locatie te doen. De naam ‘koloku’ dankt hij aan de dichtersgroep ‘kokolampu’. “Op afstand wil ik de gemeenschap tegemoet komen,” aldus Josafath.

OOK INTERESSANT
Surinaams Rode Kruis participeert aan 22e Inter-Amerikaanse conferentie