fbpx

Vicepresident Brunswijk verwacht oprechtheid dc's

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dinsdag in de Congreshal 18 districtscommissarissen (dc’s) geïnstalleerd.
In zijn toespraak tijdens de installatie benadrukte Brunswijk dat zowel de regering als het volk hun vertrouwen in de dc’s hebben uitgesproken. Hij vroeg de nieuwe dc’s dit vertrouwen niet te beschamen en zich oprecht en ethisch op te stellen.
Volgens de vicepresident hebben de dc’s de bevoorrechte positie om makkelijk een goed overzicht te hebben van de noden en mogelijkheden binnen hun district. Hij moedigde ze aan om dit voorrecht zo uitputtend mogelijk te benutten en het maximale voor hun district te bewerkstelligen.
De vp legde uit dat de situatie niet uitzichtloos is. “U heeft als directe werk arm van de regering in de districten genoeg handvatten ter beschikking om met de nodige creativiteit en inventiviteit toch een bijdrage te kunnen leveren aan het beteugelen van de huidige economische malaise waarmee het land wordt geconfronteerd.
In het kader van de decentralisatiegedachten zullen wij samen met u met in acht neming van de wettelijke regeling naar de modaliteiten uitkijken hoe de inkomsten in de districten kunnen worden verhoogd zodat u ook instaat bent om op districtsniveau noodzakelijke uitgaven te doen zonder interventie van de centrale overheid”, zei Brunswijk.
De vicepresident gaf verder aan dat de dc’s mogen rekenen op de ondersteuning vanuit de regering en vroeg de families om ook hun ondersteuning te geven.
De 18 districtscommissarissen zijn op 15 augustus door president Chandrikapersad Santhoki beëdigd.
De standplaatsen van de dc’s zijn:
Ricardo Bhola- Paramaribo Noord-Oost;
Fulgence Javinde -Paramaribo Zuid-West;
Safiek Goelaman – Wanica Zuid- Oost;
Suraskha Sital- Hirasingh Wanica Noord-West;
Senrita Gobardhan -Nickerie;
Maikel Winter- Coronie;
Sherin Doerga- Bansie-Saramacca;
Mohamedsafiek Radjab- Commewije;
Clyde Hunswijk- Marowijne Noord- Oost;
Olivia Domini- Marowijne Zuid-West;
Marlene Joden-Para;
Ludwig Mendelzoon- Brokopondo;
Frits Dinge- Sipaliwini Boven Suriname;
Walter Bonjanski- Boven Coppename;
Erwin Linga- Boven Saramacca;
Merilu Sapa- Coeroenie;
Josta Lewis- Kabalebo;
Osei Jabini- Pamacca

BEKIJK OOK
Nog een ontsnapte gedetineerde wordt door de politie opgespoord