fbpx
Vicepresident Brunswijk verwacht oprechtheid dc’s

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft dinsdag in de Congreshal 18 districtscommissarissen (dc’s) geïnstalleerd.

In zijn toespraak tijdens de installatie benadrukte Brunswijk dat zowel de regering als het volk hun vertrouwen in de dc’s hebben uitgesproken. Hij vroeg de nieuwe dc’s dit vertrouwen niet te beschamen en zich oprecht en ethisch op te stellen.

Volgens de vicepresident hebben de dc’s de bevoorrechte positie om makkelijk een goed overzicht te hebben van de noden en mogelijkheden binnen hun district. Hij moedigde ze aan om dit voorrecht zo uitputtend mogelijk te benutten en het maximale voor hun district te bewerkstelligen.

De vp legde uit dat de situatie niet uitzichtloos is. “U heeft als directe werk arm van de regering in de districten genoeg handvatten ter beschikking om met de nodige creativiteit en inventiviteit toch een bijdrage te kunnen leveren aan het beteugelen van de huidige economische malaise waarmee het land wordt geconfronteerd.

In het kader van de decentralisatiegedachten zullen wij samen met u met in acht neming van de wettelijke regeling naar de modaliteiten uitkijken hoe de inkomsten in de districten kunnen worden verhoogd zodat u ook instaat bent om op districtsniveau noodzakelijke uitgaven te doen zonder interventie van de centrale overheid”, zei Brunswijk.

De vicepresident gaf verder aan dat de dc’s mogen rekenen op de ondersteuning vanuit de regering en vroeg de families om ook hun ondersteuning te geven.

De 18 districtscommissarissen zijn op 15 augustus door president Chandrikapersad Santhoki beëdigd.

De standplaatsen van de dc’s zijn:

Ricardo Bhola- Paramaribo Noord-Oost;

Fulgence Javinde -Paramaribo Zuid-West;

Safiek Goelaman – Wanica Zuid- Oost;

Suraskha Sital- Hirasingh Wanica Noord-West;

Senrita Gobardhan -Nickerie;

Maikel Winter- Coronie;

Sherin Doerga- Bansie-Saramacca;

Mohamedsafiek Radjab- Commewije;

Clyde Hunswijk- Marowijne Noord- Oost;

Olivia Domini- Marowijne Zuid-West;

Marlene Joden-Para;

Ludwig Mendelzoon- Brokopondo;

Frits Dinge- Sipaliwini Boven Suriname;

Walter Bonjanski- Boven Coppename;

Erwin Linga- Boven Saramacca;

Merilu Sapa- Coeroenie;

Josta Lewis- Kabalebo;

Osei Jabini- Pamacca

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…