fbpx
Vicepresident Brunswijk schenkt U$ 15000 aan medische studenten Servië

GFC NIEUWS- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft uit eigen middelen een bedrag van US$ 15.000 voor de medische studenten in Servië overgemaakt.

Het bedrag is bedoeld voor het betalen van de inschrijfgelden en het aanschaffen van schoolboeken voor de studenten. De vp heeft deze donatie gedaan, nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via het onlineplatform Zoom, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.

Het gesprek is geïnitieerd door niet-residerende ambassadeur in Servië, Gardelito Hew A kee. De ambassadeur zegt dat er momenteel 30 medische studenten studeren in Servië. Het gaat om 2 groepen, waarvan de tweede pas is gestart met het 2e collegejaar. Volgens de Ambassadeur doen de studenten het heel goed. Hij is nu bezig te onderhandelen voor het vertrek van nog eens 15 studenten.

De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter kan vanwege de precaire financiële situatie de overheid de studenten niet tegemoet komen.

Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons zijn 3 van de studenten die in Servië studeren en hebben namens de groep de Zoommeeting met de VP bijgewoond. Benny zegt heel trots te zijn op zichzelf; vooral omdat hij uit het binnenland komt. Hij zegt dat zijn studie succesvol verloopt. De studie wordt niet in het Engels verzorgd, maar in het Servisch. De studenten moesten daarom allemaal een taaltoets doen, welke zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar zegt Alfons, maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd.

Brunswijk is trots op de studenten die al 18 maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten een doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten. Hij ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terugkomen naar Suriname en hun krachten aan ons land geven.

De vp is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid. Hij hoopt op een goede samenwerking en verstandhouding met de studenten.

Meer nieuws

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.