fbpx

Vicepresident Brunswijk schenkt U$ 15000 aan medische studenten Servië

GFC NIEUWS- Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk heeft uit eigen middelen een bedrag van US$ 15.000 voor de medische studenten in Servië overgemaakt.
Het bedrag is bedoeld voor het betalen van de inschrijfgelden en het aanschaffen van schoolboeken voor de studenten. De vp heeft deze donatie gedaan, nadat hij een kennismakingsontmoeting had met de studenten via het onlineplatform Zoom, meldt het Directoraat Volkscommunicatie.
Het gesprek is geïnitieerd door niet-residerende ambassadeur in Servië, Gardelito Hew A kee. De ambassadeur zegt dat er momenteel 30 medische studenten studeren in Servië. Het gaat om 2 groepen, waarvan de tweede pas is gestart met het 2e collegejaar. Volgens de Ambassadeur doen de studenten het heel goed. Hij is nu bezig te onderhandelen voor het vertrek van nog eens 15 studenten.
De overheid had beloofd de studenten ook dit jaar financieel te ondersteunen met onder meer inschrijfgeld en lesmateriaal. Echter kan vanwege de precaire financiële situatie de overheid de studenten niet tegemoet komen.
Svensen Benny, Dimijee Apai en Siviano Alfons zijn 3 van de studenten die in Servië studeren en hebben namens de groep de Zoommeeting met de VP bijgewoond. Benny zegt heel trots te zijn op zichzelf; vooral omdat hij uit het binnenland komt. Hij zegt dat zijn studie succesvol verloopt. De studie wordt niet in het Engels verzorgd, maar in het Servisch. De studenten moesten daarom allemaal een taaltoets doen, welke zij succesvol hebben doorlopen. Het begin was zwaar zegt Alfons, maar zij hebben het overbrugd en zijn inmiddels ingeburgerd.
Brunswijk is trots op de studenten die al 18 maanden in het buitenland zitten. Hij is ervan overtuigd dat alle studenten een doel voor ogen hebben en zich daarom zullen inzetten. Hij ziet graag dat alle studenten na afronding van hun studie terugkomen naar Suriname en hun krachten aan ons land geven.
De vp is blij met het gesprek en benadrukte dat er meer van deze meetings moeten volgen voor evaluatie en voor mogelijke ondersteuning vanuit de overheid. Hij hoopt op een goede samenwerking en verstandhouding met de studenten.

BEKIJK OOK
Situatie te Paranam onder controle