Vicepresident bezoekt jeugdige slachtoffers

Vicepresident(vp) Ashwin Adhin heeft een bezoek gebracht aan de twee jeugdige slachtoffers, die onlangs in het programma van de Stichting 1 voor 12 zijn verschenen. De vicepresident besloot een bezoek te brengen aan Sahil Sewnandan, die op 7 december 2017, betrokken was bij een gruwelijke aanrijding.

Adhin bracht ook een bezoek aan de 11-jarige jongen, Milisie Koedemusu, die op Guyaba werd aangevallen door een tijger.

“Kinderen zijn dicht bij het hart en je kan geen nee zeggen tegen kinderen”, zegt Adhin op de vraag waarom hij besloten heeft de jongens te bezoeken. Beide families kregen een levensmiddelenpakket en een enveloppe met inhoud.

De vicepresident vertelt na de jongens te hebben gezien, dat bepaalde gevallen extra aandacht vergen. Hij kan zich helemaal inleven in de situatie van deze twee families. Hij is bezorgd over de trauma die de jongens hebben opgelopen.

“Vaak denken we dat het alleen gaat om fysieke herstel, maar psychologisch kan het vaak heel ingrijpend zijn”, haalt Adhin aan. Dit kan volgens hem ook tal van stoornissen bij het kind veroorzaken, waardoor dat remmend kan werken op de ontwikkeling van zo een kind.

Adhin zegt als er tijdig ingespeeld zal worden op de psychologische gevolgen van deze gevallen, zodat de jongens binnen een korte tijd hun onderwijsproces zullen kunnen vervolgen. De ontwikkeling van deze jongens is heel belangrijk voor Adhin daarom heeft hij er ook voor gezorgd dat zij materiaal hebben gehad om thuis te lezen, ook bracht hij enkele woordenpuzzels mee.

Volgens Adhin moet Milesie opgevangen worden in een internaat, omdat de jongen niet terug wil naar het binnenland. Hij zal via sociale instellingen kijken in hoeverre dat mogelijk is.

Adhin heeft hulp toegezegd in het helpen dekken van de medische kosten en het veranderen van de leefsituaties van de families. De familie Sewnandan woont in een huis zonder wateraansluiting.(GFC)

Overige berichten