Vicepresident Adhin: ‘veiligheid centraal bij Safe City-project’

Vicepresident Ashwin Adhin benadrukt dat het Safe City-project een karakter heeft van sociale controle, waarbij centraal staat dat het veiligheidsgevoel van de totale samenleving op een hoog niveau wordt gehouden. Hij feliciteert de totale Surinaamse samenleving met het Safe City-project. Op 29 december heeft hij namens president Desiré Bouterse de officiële opening van het Command Center verricht.

De regering heeft het Safe City-project gelanceerd, omdat zij zich verantwoord acht om de veiligheid van de samenleving te waarborgen. De vicepresident geeft aan dat criminaliteit overal ter wereld opduikt; “Ook in Suriname. Daarom het besluit om duurzaam te investeren in veiligheid.” Hij zegt verder dat er bij het Safe City-project sprake is van een surveillance model, waarbij de hulpdiensten een algeheel overzicht krijgen via de camera’s op de verschillende locaties, van zaken die zich afspelen.”

De vicepresident is onder de indruk van de manier waarop alle diensten samen zijn gebracht, met het oog op het zo efficiënt en effectief mogelijk inspelen op calamiteiten.

“Het is een hele slimme manier van het samenbrengen van de politie, brandweer en Spoed Eisende Hulp, die allen zijn ondergebracht in het Command Center. De meldingen komen hierdoor op een centrale plek binnen, waardoor men zaken snel en efficiënt kan afhandelen.”(GFC)

Overige berichten