Vicepresident Adhin ontvangt verslag herdenkingsdagen

De Nationale Commissie ter Herdenking van het jubileumjaar van 145 jaar Hindustaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie heeft een fotoverslag overhandigd aan vicepresident Ashwin Adhin.

Het complete fotoverslag omhelst een verzameling van in totaal zevenduizend tot achtduizend foto’s. Daarvan is een selectie gemaakt, die door commissievoorzitter Henk Herrenberg is aangeboden aan de vicepresident.

De verschillende feestelijke- en culturele activiteiten rondom bovengenoemde feestdagen zijn vastgelegd. De commissie heeft ook haar ondersteuning geboden bij de viering van de Dag der Inheemsen, die samenvalt met de herdenkingsdag van de Javaanse Immigratie. Ook is er ondersteuning geboden bij de herdenking van de Dag der Marrons.

Het is de bedoeling dat het uitgebreid fotoverslag, waarbij het hele traject en gebeuren in beeld is weergegeven op kort termijn, aan de opdrachtgever, president Desiré Bouterse wordt overhandigd.

Ook aan het Nationaal Archief zal het materiaal worden afgestaan. Zodoende kunnen mensen die behoefte hebben aan de beelden daar terecht voor gebruik.

De commissie is door president Desiré Bouterse ingesteld om de regering te adviseren op welke wijze bovengenoemde herdenkingsdagen op de beste manier herdacht zouden kunnen worden.

Overige berichten