fbpx

Vicepresident Adhin leidt delegatie naar Saint Lucia

Een delegatie met aan het hoofd, vicepresident (vp) Ashwin Adhin is in Saint Lucia.

De vp vertegenwoordigt president Bouterse tijdens de 40ste reguliere CARICOM-vergadering van staatshoofden en regeringsleiders die in Saint Lucia plaatsvindt.

Voorafgaand aan de ontmoeting hebben alle leiders van de CARIOM-landen een interview afgestaan over het portfolio dat zij overzien binnen de Caribische Regio. De meeting is van woensdag tot en met vrijdag en wordt gehouden onder voorzitterschap van premier, Allen Chastanet, van Saint Lucia.

Het is de verwachting dat de regeringshoofden tijdens deze vergadering zullen voortbouwen op een verklaring die werd goedgekeurd tijdens de 18e speciale bijeenkomst van de Caricom Single Market & Economy (CSME), in Trinidad en Tabago in december.

Ook wordt verwacht dat een aantal belangrijke zaken met betrekking tot niet alleen veiligheid, maar ook regionale en buitenlandse betrekkingen deel uitmaken van de beraadslagingen.

BEKIJK OOK
Man door levenspartner om het leven gebracht

In een vraaggesprek zei president Bouterse dat hij het een privilege vindt dat Suriname het portfolio van Gemeenschapsontwikkeling en Culturele Samenwerking coördineert, omdat het dit de belangrijkste elementen voor de regionale ontwikkeling heeft.

De president stelde dat met name de jongeren binnen de regio, erkenning moeten krijgen voor hun belangrijke bijdrage aan het bevorderen van een regionale identiteit door de vele prestaties op het gebied van sport en kunst.

President Bouterse roept de CARICOM op om de 2030 Sustainable Development Agenda verder uit te voeren, zodat met name vrouwen en meisjes verder worden versterkt.