“VHP’er belaagd en bedreigd”

GFC NIEUWS- Een prominent lid van de VHP werd zaterdagmiddag door een groep aanhangers van de NDP uitgescholden en bedreigd.
De vrouw werd wakker door luide muziek, nadat een bus voor de poort van erf stopte.
Om te weten wat er precies aan de hand was begaf G.S. zich naar de voorzijde van haar woning en zag een bus gevuld met een aantal, vermoedelijk, aanhangers van de NDP. Dit vermoeden baseerde zij op het feit dat luidkeels allerlei NDP-leuzen en slogans in de richting van haar woning werden geroepen, laat de VHP weten in een persbericht.
Toen op gegeven moment de mensen in de bus haar zagen, werd ze uitgejouwd en uitgescholden.
“Ofschoon behoorlijk aangedaan door deze lafhartige belaging slaagde het lid erin haar kalmte te bewaren en nam de hele walgelijke scene in beeld en geluid op haar Ipad en telefoon. Ze vroegen haar wat haar probleem was en bedreigden dat als ze die ‘k###’ video op FB plaatst, ze het zal merken. Ze gaven voorts aan dat ze niet moet denken dat ze gaat winnen. GS bleef filmen tot het voertuig wegreed. Ze heeft kort daarna familie, vrienden en de VHP-leiding in kennis gesteld,” schrijft de partij verder.
De partij zegt met ongeloof en afschuw dit gebeuren te hebben aangehoord. “De partij verwerpt met kracht deze schandelijke wandaad en zal er alles aan doen de schuldigen te laten opsporen en gerechtelijke stappen tegen hen te ondernemen. Het is overigens niet de eerste keer dat VHP’ers worden belaagd en bedreigd door aanhangers van politieke tegenstanders.”
Het lid zal aangifte doen van belaging en bedreiging.