VHP zal stappen ondernemen tegen NDP’ers die valse berichten verspreiden

De NDP is bezig gefabriceerde app-berichten te verspreiden in een poging de VHP te schaden en zal de partij hiertegen actie ondernemen, waarschuwt de VHP.
“Op een doorzichtige manier is geprobeerd haat zaaiende informatie te plaatsen vanuit een niet bestaand WhatsApp-account. De berichten zijn zichtbaar gemanipuleerd en elektronisch gefotoshopt met als doel verdeeldheid te zaaien en racisme aan te wakkeren,” laat de VHP optekenen.
“Dit is een bekende strategie van de NDP, nu de partij op verlies staat in de opiniepeilingen en geen inhoudelijk verweer heeft tegen 10 jaar corruptie en armoedebeleid, met als hoogtepunt de heimelijke ‘diefstal’ van meer dan US$ 100 miljoen van particuliere gelden die bij de Centrale Bank waren gedeponeerd. De VHP tolereert dergelijk a-nationalistisch gedrag van de NDP niet en zal dat bij elke gebeurtenis blootleggen en ontmaskeren.”
De VHP zegt dat de accounts en pagina’s van de NDP op Facebook die bezig zijn met het zaaien van haat te zullen rapporteren.
De partij zal ook aangifte doen tegen diegenen die de berichten hebben verspreid en zal niet aarzelen daarbij alle beschikbare juridische middelen te gebruiken.