VHP wil voetbalschoolproject uitvoeren in Moengo

GFC NIEUWS- De commissie “Voetbalschoolproject” van de VHP, onder leiding Ronny Aloema, reisde zaterdag naar het bauxietstadje Moengo in Marowijne voor het aanbieden van een projectdossier aan de VHP-structuren.
Dit ambitieus project is onderdeel van het masterplan “Wederopbouw van Suriname”. Met het implementeren van dit voetbalschoolproject wil de commissie invulling geven aan enkele speerpunten van de VHP, namelijk: sport, gezondheid en welzijn.
De VHP wil samen met de lokale gemeenschap van Marowijne, de voetbalsport vanaf de basis, te beginnen bij de jeugd, opbouwen. Hiermee wil zij antwoord geven op de vele sociaal-maatschappelijke problemen onder de jongeren, zoals: hangjongeren; tienerzwangerschap en de criminaliteit.
Dit projectdossier is in het bijzijn van aspirant- kandidaat van Marowijne in het VHP-infocentrum ten huize van de familie van Brussel aangeboden aan de voorzitter van de Albina Sportbond.
Afgesproken is dat na het houden van hearings met overige actoren en belangstellenden, dit voetbalschoolproject te lanceren in februari onder grote publieke belangstelling.

Overige berichten