fbpx
VHP wil dat regering 21 september uitroept tot Nationale Verbroederingsdag

GFC NIEUWS- Op 21 september organiseert de VHP een conferentie met als thema: Verbroederingspolitiek: kansen en bedreigingen voor Suriname.

De partij heeft 21 september gekozen omdat die dag de geboortedag is van Mr. Jagernath Lachmon.

De VHP doet een oproep aan de regering om 21 september uit te roepen tot Nationale Verbroederingsdag.

Met de voorbereiding van deze conferentie heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi, een commissie ingesteld bestaande uit: Maurits Hassankhan, RadjKoemar Randjietsing, Ruth Wijdenbosch, Henry Ori en Soulamy Laurens.

Op de Jagernath Lachmon lezing in 2018, bij de herdenking van diens geboortedag, sprak voorzitter Santokhi als volgt:

“Vanaf volgend jaar zal de VHP de geboortedag van de heer Jagernath Lachmon, 21 september, vieren als Nationale Verbroederingsdag, met elk jaar een relevant thema.”

“Het is passend dat we de grondlegger van dit politiek gedachtegoed duurzaam erkennen.”

“Zijn verbroederingspolitiek is tot de dag van vandaag een inspiratie voor ons allen en een baken van hoop voor een vreedzaam Suriname.”

“Dit jaar op zaterdag 21 september 2019, wordt invulling gegeven aan de ‘Nationale Verbroederingsdag’. Het zal dan de eerste keer zijn dat Suriname de verjaardag van de grondlegger van de VHP en de vader van de verbroederingspolitiek op een nationale wijze zal herdenken.”

De VHP doet dit door stil te staan bij de betekenis van en de invloed van de Verbroederingspolitiek op ons land.”

“Dit is essentieel omdat enerzijds de verbroederingspolitiek nog zeer levendig en actueel is, maar anderzijds velen onvoldoende weten over het ontstaan en de betekenis er van.”

De grote politicus en grondlegger van de VHP Jagernath Lachmon en de legendarische Jopie Pengel (NPS) die samen invulling hebben gegeven aan de verbroederingspolitiek zijn er niet meer.”

“Hun politieke nalatenschap verdient duurzame aandacht. Het was mr. Jagernath Lachman, die samen met zijn makker Jopie Pengel heeft gezorgd voor politieke rust en harmonie in de Surinaamse samenleving.”

Tijdens deze conferentie kunnen Surinaamse politici en wetenschappers discussiëren over de betekenis en de toekomst van de Verbroederingspolitiek.

Aan deze conferentie is ook een opstel- en tekenwedstrijd gekoppeld voor jongeren tussen 13-18 jaar met als thema verbroedering en de ontwikkeling van Suriname.

De opstel-en tekenwedstrijd is bestemd voor scholieren en studenten van het VOJ, het VOS en de Universiteit.

De VHP Jongerenraad coördineert de opstel-en tekenwedstrijd.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…