fbpx
VHP wil boedelprobleem oplossen

De VHP wenst zich sterk te maken voor het oplossen van de boedelproblemen middels gerichte wetgeving. Dat zei VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zondagavond op de massameeting van V7 in het district Coronie.

De VHP is zich volgens hem bewust van het feit dat in het district Coronie de ontwikkeling is komen stil te staan na het aantreden van de huidige regering. De VHP is zich ook bewust van het boedelprobleem dat zich in Coronie afspeelt en wenst dat aan te pakken.

Vele percelen zijn niet productief en je kan er weinig op beginnen, vanwege het feit dat het om een onverdeelde boedel gaat. Dit houdt de ontwikkeling tegen, want niemand wil echt investeren in een boedel en je krijgt ook niet zomaar krediet op een boedel.

Familieleden die wel iets op een boedel willen doen worden achtergehouden door personen die in Nederland of ergens anders wonen en vaak niet geïnteresseerd zijn in de boedel, haalde Santokhi aan.

Dit probleem is zeer relevant voor Coronie, maar ook voor Para en andere districten.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…