fbpx
VHP wil 7 zetels in Paramaribo

De VHP wil zetels in kiesdistrict Paramaribo behalen.

De VHP haalt uit de IDOS-peiling dat zij op de goede weg is. De partij zal verder werken om ook de zwevende kiezers via haar verkiezingsprogramma te overtuigen welk beleid de VHP voorstaat. Voor Paramaribo streeft de VHP ernaar om 7 zetels te halen.

Het IDOS geeft daarbij aan dat liefst 77% van de ondervraagden hebben aangegeven dat de economische situatie in Suriname in vergelijking met een jaar geleden slechter is geworden. Slechts 5% vindt dat de economische situatie is verbeterd.

Daarnaast is 84% ontevreden tot zeer ontevreden over de huidige economische situatie. Dit beeld van de kiezers sluit helemaal aan bij de economische realiteit in het land. Dat blijkt heel duidelijk uit de koersstijging met daaropvolgende prijsverhogingen die de burgers in hun portemonnee voelen. Alleen de regering probeert via haar propagandamachine de bevolking wijs te maken dat het goed gaat met de economie.

Uit de peiling blijkt echter dat de kiezer de praatjes van de regering niet gelooft. De VHP heeft al heel lang duidelijk gewezen op de verkeerde economische koers en heeft zelfs voorstellen aan de regering gedaan, welke men naast zich heeft neergelegd. Ook anderen zoals de Vereniging van Economisten en een aantal bankiers hebben aangedrongen op een ander economisch beleid, maar ook naar hen is niet geluisterd. Het resultaat is nu dat het grootste deel van de bevolking een stuk armer is geworden.

Het IDOS heeft voor wat betreft de stemverhoudingen voorlopig alleen de situatie in Paramaribo vrijgegeven. Wat het beeld in Paramaribo betreft is de trend voor de VHP positief te noemen, namelijk een groei van 4% in vergelijking met de NIKOS peiling van april 2019, waarbij het aantal geprojecteerde zetels van 3 naar 4 is gestegen; dat is al het dubbele van het aantal zetels dat de VHP nu in Paramaribo heeft. Dit bevestigt wat de VHP ook op het veld waarneemt namelijk een groeiende sympathie naar de partij toe.

Die sympathie is het resultaat van een aantal factoren zoals de goede prestaties van de VHP in de Nationale Assemblee. Daarnaast is de transformatie van de VHP naar een nationale partij ook goed zichtbaar in dit resultaat, omdat de extra stemmen vanuit alle bevolkingsgroepen komen. Bij de presentatie van de aspirant-VHP-kandidaten in Paramaribo was deze transformatie ook duidelijk te zien.

Het IDOS geeft aan dat 60% van de kiezers zegt dat zij hun persoonsgegevens op de kiezerslijst zullen checken. De VHP doet een oproep op de overige 40% om ook na te gaan of hun gegevens correct op de kiezerslijst staan.

Meer nieuws

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…