fbpx
VHP: wetswijzing staatsschuld is zelf-amnestie voor minister Financiën

GFC NIEUWS- “Het overhaast wijzigen van de Wet op de Staatsschuld is het bewijs dat de VHP terecht aangifte heeft gedaan tegen de minister van financiën wegens overtreding van de wet.”

“Het is duidelijk dat de NDP nattigheid voelt en de minister met terugwerkende kracht wil beschermen tegen door hem begane strafbare feiten,”concludeert de VHP.

Een onbeschaamder vorm van zelf-amnestie is nauwelijks denkbaar. Het kan bovendien worden aangemerkt als inmenging in een lopend strafrechtelijk onderzoek, voert de partij verder aan.

Door de NDP voorgestelde wetswijziging vallen alle eerder aangegane leningen (totaal 25 miljard SRD) niet meer onder het wettelijk toegestane plafond voor leningen. Verder is de minister door dit NDP-voorstel niet meer strafbaar als het plafond toch wordt overschreden.

Kort samengevat, ondermijnt de voorgestelde wijziging de hele intentie van de Wet op Staatsschuld, meent de VHP.

“De bescherming van het plafond wordt de facto opgeheven. Het geeft de minister van Financiën een vrijbrief tot ongelimiteerd lenen, wat zal leiden tot exponentiële groei van de staatsschuld. Dit zal Suriname in nog veel grotere ellende storten dan nu al het geval is.”

De VHP keurt de wetswijzing af en eist dat niet getornd wordt aan het doel van de Wet op de Staatsschuld, namelijk het volk van Suriname beschermen tegen onverantwoord leengedrag van de regering door a) een leenplafond op te leggen waardoor de staatsschuld binnen beheersbare proporties blijft en b) in geval van overschrijding van dit plafond, de minister van financiën strafbaar te stellen.

De haastige manoeuvres van de NDP bevestigen de constatering van de VHP dat het plafond op de binnenlandse schuld is overschreden, onderstreept de VHP.

“Van dit strafbare feit is afgelopen week gedocumenteerd aangifte gedaan bij de procureur generaal.”

De VHP roept alle burgers en organisaties op om dit wetsvoorstel krachtig af te wijzen.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…