fbpx

VHP vraagt internationale aandacht voor overschrijding leenplafond

GFC NIEUWS- De VHP heeft een aantal internationale instituten en buitenlandse regeringen geïnformeerd over onwettelijke overschrijding van het leenplafond door de Surinaamse regering.

Ook heeft de VHP ze geïnformeerd over de strafrechtelijke klacht tegen de minister van financiën.

De brief is gestuurd naar onder andere het IMF, OAS (Organization of American States), IICA (Inter American Institute for Cooperation on Agriculture), UNDP (United Nations Development Fund), PAHO/ WHO (Pan American Health Organization / World Health Organization), IDB (Inter-American Development Bank), FAO (Food and Agricultural Organization), CAHFSA (Caribbean Agricultural Health and Food Safety Agency), WWF (World Wildlife Fund), Oppenheimer en diplomatieke vertegenwoordigingen van de EU, USA en Brazilië.

De VHP heeft dit gedaan om drie belangrijke redenen. Ten eerste is het belangrijk dat organisaties zoals het IMF niet eenzijdig worden geïnformeerd door de regering, maar ook kennis nemen van de opvattingen van de oppositie.

Ten tweede moeten buitenlandse financiers zich realiseren dat zij leningen verschaffen aan een regering die daarmee de wet overtreedt.

BEKIJK OOK
Tienermeisje, 14, meegenomen en verkracht

Deze partijen maken zich juridisch kwetsbaar omdat een toekomstige regering deze nieuwe leningen niet hoeft te erkennen, omdat ze zijn aangegaan terwijl dat wettelijk niet was toegestaan.

Ten derde is de VHP van mening dat het financieel- en moreel onverantwoord is dat internationale organisaties in de resterende zeven maanden naar de verkiezingen toe, grote bedragen lenen aan een regering, die een verspillend en verkwistend beleid voert, waardoor het volk armer wordt gemaakt.

Het is voor de VHP ook duidelijk dat de leningen gebruikt zullen worden voor verkiezingsstunts zoals het kunstmatig verlagen van wisselkoersen.

Zoals bekend heeft de VHP vorige week woensdag aangifte gedaan bij de procureur-generaal wegens schending van de Wet op Staatsschuld door de minister van financiën.