fbpx
VHP vraagt internationale aandacht voor overschrijding leenplafond

GFC NIEUWS- De VHP heeft een aantal internationale instituten en buitenlandse regeringen geïnformeerd over onwettelijke overschrijding van het leenplafond door de Surinaamse regering.

Ook heeft de VHP ze geïnformeerd over de strafrechtelijke klacht tegen de minister van financiën.

De brief is gestuurd naar onder andere het IMF, OAS (Organization of American States), IICA (Inter American Institute for Cooperation on Agriculture), UNDP (United Nations Development Fund), PAHO/ WHO (Pan American Health Organization / World Health Organization), IDB (Inter-American Development Bank), FAO (Food and Agricultural Organization), CAHFSA (Caribbean Agricultural Health and Food Safety Agency), WWF (World Wildlife Fund), Oppenheimer en diplomatieke vertegenwoordigingen van de EU, USA en Brazilië.

De VHP heeft dit gedaan om drie belangrijke redenen. Ten eerste is het belangrijk dat organisaties zoals het IMF niet eenzijdig worden geïnformeerd door de regering, maar ook kennis nemen van de opvattingen van de oppositie.

Ten tweede moeten buitenlandse financiers zich realiseren dat zij leningen verschaffen aan een regering die daarmee de wet overtreedt.

Deze partijen maken zich juridisch kwetsbaar omdat een toekomstige regering deze nieuwe leningen niet hoeft te erkennen, omdat ze zijn aangegaan terwijl dat wettelijk niet was toegestaan.

Ten derde is de VHP van mening dat het financieel- en moreel onverantwoord is dat internationale organisaties in de resterende zeven maanden naar de verkiezingen toe, grote bedragen lenen aan een regering, die een verspillend en verkwistend beleid voert, waardoor het volk armer wordt gemaakt.

Het is voor de VHP ook duidelijk dat de leningen gebruikt zullen worden voor verkiezingsstunts zoals het kunstmatig verlagen van wisselkoersen.

Zoals bekend heeft de VHP vorige week woensdag aangifte gedaan bij de procureur-generaal wegens schending van de Wet op Staatsschuld door de minister van financiën.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…