fbpx
VHP vraagt harde aanpak georganiseerde criminaliteit

De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) vraagt aan de minister van Justitie en Politie Jennifer van Dijk-Silos, dat zij met al haar ten dienste staande middelen maatregelen treft om ernstige vormen van criminaliteit aan te pakken en het slachtofferschap van personen, zeker in de woning, tot het minimale te beperken en de politie toe te rusten met meer bevoegdheden en middelen.

De politieke organisatie doet dit verzoek naar aanleiding van het gebeuren van afgelopen maandag, waarbij 5 criminelen er niet voor hebben geschroomd een vuurgevecht aan te gaan met de politie. “De VHP en de samenleving zijn diep geschokt door beelden van de brute beroving en schietpartij op 9 november jongstleden tussen criminelen en ambtenaren van politie”, schrijft zij.

De schokkende beelden van de beroving en schietpartij, die op social media circuleren hebben grote impact op het gevoel van veiligheid en angst, die leeft onder burgers, en vervullen de samenleving met afschuw, bij de gedachte dat het veel erger kon zijn afgelopen.

Rekening houdende met deze gevoelens is de VHP blij met deze ongecensureerde vorm van communicatie, waardoor de samenleving getuige is geweest van hoe georganiseerd rovers en overvallers opereren en welke ernstige vormen de criminaliteit heeft aangenomen.

Ondanks deze ernst, is de politieke organisatie trots op grote delen van het Korps Politie Suriname, die onder moeilijke omstandigheden met beperkte middelen en bevoegdheden, zich inzetten om al deze vormen van criminaliteit aan te pakken.

De partij spreekt haar erkentelijkheid en waardering uit aan de ambtenaren van politie, die op maandag jongstleden moed en durf hebben getoond om Surinamers te beschermen en hun grondwettelijke taak naar eer en geweten te vervullen.

De partij wenst de gewonde politieambtenaren spoedig herstel toe en vraagt ze om zich niet te laten afschrikken door lafhartige daden van enkelen en voort te gaan met de strijd tegen onrecht. Tegelijkertijd vraagt de VHP aan de regering c.q. de minister en het Openbaar Ministerie om deze zaak goed te onderzoeken en naast een correcte afhandeling ervan ook preventieve maatregelen te treffen, waardoor criminelen niet in het bezit komen van automatische wapens en handgranaten.

Daarnaast wordt een beroep op burgers om zeer alert te blijven en goed samen te werken in diverse buurten, teneinde ongebruikelijke bewegingen te herkennen en deze met elkaar te delen en de politie te verwittigen.

 

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…