fbpx
Facebook Pagelike Widget

VHP voorziet Wakaypomp van brandstof

GFC NIEUWS- Rijstboeren van Nickerie hebben een beroep gedaan op de VHP om de Wakaypomp te voorzien van brandstof.

Zonder te aarzelen heeft de Agrarische Raad van de VHP maandag de Wakaypomp voorzien van brandstof en zijn hierdoor de rijstboeren verzekerd van constante aanvoer van water dat noodzakelijk is voor de inzaai van padie.

“Naar verluidt heeft de heer Mahesplasing geweigerd brandstof te leveren aan de Wakaypomp. Er is sprake van wrok en rancune jegens de rijstboeren,” zegt de VHP in een bericht.

De boeren hopen dat de Wakaypomp regelmatig voorzien wordt van brandstof. De afgelopen jaren hebben de rijstboeren veel problemen gehad met de aanvoer van water, waardoor zij grote verliezen hebben geleden. Ze verwachten van de nieuwe regering dat dit tot het verleden gaat behoren en dat de VHP op korte termijn in het belang van de agrarische sector met goede oplossingen komt.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…