fbpx
VHP veroordeelt negatieve campagne tegen partijleden

GFC NIEUWS- De laatste dagen zijn diverse personen bezig met een zeer negatieve campagne om verdeeldheid te zaaien binnen de VHP.

Tot nu toe waren dat voornamelijk opponenten van de VHP, nu zijn dat ook individuen die zeggen de VHP te steunen. Het betreft hier berichten om oudgedienden van de partij te beschadigen en door het slijk te halen. Om verdeeldheid te zaaien tussen oud en jong in de partij, om mensen tegen elkaar op te zetten, voert de partij aan in een verklaring.

“De VHP veroordeelt deze berichtgeving en de negatieve campagne waarbij men zich ook bedient van anonieme bronnen. Deze laffe houding past niet in de open en transparante wijze waarop de nieuwe VHP werkt. De partijleiding zal dan ook niet aarzelen om- indien de omstandigheden dat vragen – ook gerechtelijke stappen te ondernemen wegens smaad en laster.”

VHP-voorzitter Chan Santokhi laat weten dat hij meer dan 10 jaar strijd heeft geleverd op basis van het verbinden van mensen en het werken aan eenheid binnen en buiten de partij om de VHP te transformeren naar een nationale partij van eenheid en samenwerking.

“Het volk heeft duidelijk laten weten dat deze wijze van samenwerken aan de toekomst, dé weg is die moet worden ingeslagen. Samenwerken om Suriname te redden”, aldus Santokhi. Deze vernieuwingsstrijd gaat niet veranderen door wat negatieve columns en sociale media berichten.

In het meest recente geval zijn personen als de oud-minister Stanley Raghoebarsingh en oud-voorzitter van de RvC van de Centrale Bank, Vijay Kirpalani aangevallen. “En dat ook met aantoonbaar met foute informatie. Het zou mensen die dergelijke valse beschuldigingen hebben geuit, sieren als zij hun verontschuldigingen zouden aanbieden voor de beledigingen”, aldus Santokhi.

“Ik roep iedereen op die om de persoonlijke aanvallen te stoppen. Om niet door te gaan met het plegen van karaktermoord op personen in de partij die een lange staat van dienst hebben. De VHP is mede dankzij hun inzet 71 jaar geworden. Sommigen van ons moeten nog maar bewijzen wat ze waard zijn.”

Hij doet deze oproep ook aan personen binnen de eigen partij, die in deze fase omwille van een functie of positie deze columns voeden en steunen of geruchten helpen verspreiden.

“Ik breng in herinnering dat we de samenleving beloofd hebben een nieuw, modern en integer VHP. Dat hebben we gedaan met de presentatie van de kandidaten voor DNA. En dat gaan we ook doen bij de presentatie van de regering. We hebben integer en transparant bestuur beloofd en dat zullen we ook doen. We zitten nog steeds op dat spoor en daar wijken we niet van af”.

Santokhi zegt dat hij begrijpt dat er ongeduld is in de samenleving. “Ik vraag eenieder om geduld. Hij wijst er op dat momenteel hard gewerkt wordt aan een nieuwe regering. We doen alles in alle rust en de juiste volgorde. Eerst De Nationale Assemblee installeren, dan de DNA-voorzitter en ondervoorzitter kiezen, het regeerakkoord afronden, vervolgens de verkiezing van president en vicepresident en dan benoeming van ministers en andere functionarissen. Tot die tijd zijn alle namen die rondgaan, speculatie. Totdat de partijen in de coalitie hun kandidaten hebben gepresenteerd is alles wat verschijnt ‘vals’.”

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…