fbpx

VHP: vandaag belangrijk moment voor democratie

GFC NIEUWS- Vandaag is een belangrijk moment in de democratie een realiteit geworden.
De verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van de Nationale Assemblee, het hoogste volksvertegenwoordigende orgaan in de Republiek Suriname, markeert een hoogtepunt binnen het democratisch proces en de rechtsstaat in ons land, aldus de VHP.
De wil van het volk van Suriname, tot uiting gebracht in een duidelijke uitkomst van de algemene verkiezingen van 25 mei 2020 is gerespecteerd. Met de verkiezing van de leiding van de DNA, kan het democratische traject verder vervolgd worden met de nominatie en verkiezing van de president en de vicepresident.
Zowel in het wetgevende lichaam alsook in de uitvoerende macht ligt er veel werk dat verzet moet worden om de urgente financiële en gezondheidsvraagstukken zo spoedig mogelijk aan te pakken. VHP-voorzitter Chan Santokhi: “Wij hopen dat het proces van democratische overdracht zo spoedig en ordelijk mogelijk zal plaatsvinden, zodat de nieuwe regering met prioriteit kan beginnen met het aanpakken van de noden van het Volk. De armoede is toegenomen, we weten dat vele huishoudens het moeilijk hebben en we weten dat zij wachten op onze hulp.”
De nieuwe voorzitter van de DNA, Ronnie Brunswijk, is van plan om zo snel mogelijk de procedure van nominatie van de president en vicepresident te starten en de verkiezing zo snel mogelijk uit te schrijven.
Nieuwgekozen ondervoorzitter Dew Sharman spreekt de hoop uit dat nu de verkiezingen voorbij zijn, alle leden van de DNA zich constructief zullen opstellen om een substantiële bijdrage te leveren aan de wederopbouw van ons land.

BEKIJK OOK
Training voor Paranen tot gecertificeerde lassers