fbpx
VHP: vandaag belangrijk moment voor democratie

GFC NIEUWS- Vandaag is een belangrijk moment in de democratie een realiteit geworden.

De verkiezing van de voorzitter en vicevoorzitter van de Nationale Assemblee, het hoogste volksvertegenwoordigende orgaan in de Republiek Suriname, markeert een hoogtepunt binnen het democratisch proces en de rechtsstaat in ons land, aldus de VHP.

De wil van het volk van Suriname, tot uiting gebracht in een duidelijke uitkomst van de algemene verkiezingen van 25 mei 2020 is gerespecteerd. Met de verkiezing van de leiding van de DNA, kan het democratische traject verder vervolgd worden met de nominatie en verkiezing van de president en de vicepresident.

Zowel in het wetgevende lichaam alsook in de uitvoerende macht ligt er veel werk dat verzet moet worden om de urgente financiële en gezondheidsvraagstukken zo spoedig mogelijk aan te pakken. VHP-voorzitter Chan Santokhi: “Wij hopen dat het proces van democratische overdracht zo spoedig en ordelijk mogelijk zal plaatsvinden, zodat de nieuwe regering met prioriteit kan beginnen met het aanpakken van de noden van het Volk. De armoede is toegenomen, we weten dat vele huishoudens het moeilijk hebben en we weten dat zij wachten op onze hulp.”

De nieuwe voorzitter van de DNA, Ronnie Brunswijk, is van plan om zo snel mogelijk de procedure van nominatie van de president en vicepresident te starten en de verkiezing zo snel mogelijk uit te schrijven.

Nieuwgekozen ondervoorzitter Dew Sharman spreekt de hoop uit dat nu de verkiezingen voorbij zijn, alle leden van de DNA zich constructief zullen opstellen om een substantiële bijdrage te leveren aan de wederopbouw van ons land.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…