fbpx
VHP: uittreden Welles zegt niets over de VHP, maar haar eigen ambities

GFC NIEUWS- “Het uittreden van Welles zegt niets over de VHP, maar alles over haar eigen ambities. En dat is ook haar goed recht,” zegt de VHP in een verklaring naar aanleiding van het vertrek van Ahilia Welles.

“In het transformatieproces van de VHP en de enorme groei die de partij heeft meegemaakt, zijn vele onbekende en bekende Surinamers lid geworden van de VHP. In de afgelopen jaren alleen al meer dan 5.000 nieuwe. Soms stapt eentje er weer uit, daartegenover treden weer vele anderen toe tot de partij,” voert de partij aan.

“Wij kunnen alleen maar vaststellen dat Welles haar persoonlijke belangen niet in lijn heeft kunnen brengen met de nationale doelstellingen van de VHP, namelijk het redden van Suriname uit de handen van een corrupte en incompetente NDP-regering. Een NDP die ons land in 10 jaar bankroet heeft gemaakt.”

“Voor de goede orde kan nog worden vermeld dat zij nimmer een toppositie had op de verschillende conceptlijsten voor Paramaribo. Conceptlijsten zijn wat de naam al zegt: een concept. De enige lijst die telt, is de finalelijst die is ingediend.”

“De VHP heeft in tegenstelling tot sommige andere partijen een open en transparant proces gehanteerd bij het samenstellen van de kandidatenlijsten. Aan het eind heeft ook mevrouw Welles een gesprek gehad met voorzitter Chan Santokhi, waarna zij een WhatsApp-bericht stuurde om hem te bedanken en dat zij VHP’er is en blijft. Spreekt mevrouw Welles nu met dubbele tong, of weet ze niet meer wat ze wil?”

Meer nieuws

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.