VHP: uittreden Welles zegt niets over de VHP, maar haar eigen ambities

GFC NIEUWS- “Het uittreden van Welles zegt niets over de VHP, maar alles over haar eigen ambities. En dat is ook haar goed recht,” zegt de VHP in een verklaring naar aanleiding van het vertrek van Ahilia Welles.
“In het transformatieproces van de VHP en de enorme groei die de partij heeft meegemaakt, zijn vele onbekende en bekende Surinamers lid geworden van de VHP. In de afgelopen jaren alleen al meer dan 5.000 nieuwe. Soms stapt eentje er weer uit, daartegenover treden weer vele anderen toe tot de partij,” voert de partij aan.
“Wij kunnen alleen maar vaststellen dat Welles haar persoonlijke belangen niet in lijn heeft kunnen brengen met de nationale doelstellingen van de VHP, namelijk het redden van Suriname uit de handen van een corrupte en incompetente NDP-regering. Een NDP die ons land in 10 jaar bankroet heeft gemaakt.”
“Voor de goede orde kan nog worden vermeld dat zij nimmer een toppositie had op de verschillende conceptlijsten voor Paramaribo. Conceptlijsten zijn wat de naam al zegt: een concept. De enige lijst die telt, is de finalelijst die is ingediend.”
“De VHP heeft in tegenstelling tot sommige andere partijen een open en transparant proces gehanteerd bij het samenstellen van de kandidatenlijsten. Aan het eind heeft ook mevrouw Welles een gesprek gehad met voorzitter Chan Santokhi, waarna zij een WhatsApp-bericht stuurde om hem te bedanken en dat zij VHP’er is en blijft. Spreekt mevrouw Welles nu met dubbele tong, of weet ze niet meer wat ze wil?”

Overige berichten