fbpx

VHP tekenwedstrijd met als thema verbroedering

GFC NIEUWS- 250 jongeren uit verschillende delen van Suriname hebben in het weekend meegedaan aan een tekenwedstrijd van de VHP.

De activiteit werd georganiseerd door de VHP Jongerenraad in samenwerking met Gallery Singh in verband met de te houden nationale conferentie over ‘Nationale Verbroedering op 21 september.

Het thema van de tekenwedstrijd was verbroedering en de jongeren waren vrij op hun eigen manier de gedachte achter verbroedering door middel van een tekening tot uiting te brengen.

De kinderen werden uitgelegd over de inhoud en origine van ‘verbroedering’ door VHP-voorzitter Chan Santokhi, waarna hij het startsein gaf voor de wedstrijd.

De partijvoorzitter maakte duidelijk dat de VHP een partij is waar elke Surinamer, jong of oud zich thuis voelt in de Oranje partij en dat alle bevolkingsgroepen in eenheid en harmonie moeten optrekken ten behoeve van de vooruitgang van Suriname.

BEKIJK OOK
Een dode en 3 gewonden bij eenzijdig verkeersongeval

Hij benadrukte het volkslied, het couplet waarbij is aangegeven dat de afkomst niet bepaalt, maar de samenwerking om het land op te bouwen.

De negende winnende tekeningen zullen geëxposeerd worden op de nationale verbroederingsconferentie van zaterdag 21 september in het Lallarookh gebouw.

De winnaars van de verschillende leeftijdscategorieën zijn geworden: 16-19 jaar Ila van der Sluys, 10-15 jaar Nirvana Jhauw en 6-9 jaar Morena Goedschalk.