fbpx
VHP schenkt ATV aan Pelelu Tepu, partij voorstander duurzame ontwikkeling

GFC NIEUWS- Afgelopen week was een delegatie van de VHP wederom op bezoek in het Tapanahony gebied.

Een intensieve samenwerking met ondernemende bewoners van Pelelu Tepu werpt nu vruchten af voor de gewenste zelfredzaamheid in het dorp, meldt de partij in een bericht.

De VHP had tijdens eerdere bezoeken toegezegd te initiëren, te ondersteunen en te begeleiden bij de micro-landbouwprojecten.

De VHP zorgt er voor dat de projecten van zelfredzaamheid nu een grote “boost” krijgt door de komst van een All- Terrain Vehicle (ATV) met aanhangwagen voor de landbouw- en Anjoemara-projecten.

De ATV met aanhangen zal ingezet worden om landbouwproducten vanuit de kostgrondjes te kunnen transporteren over het zeer heuvelachtig gebied.

De VHP had twee jongemannen uit Tepu naar Paramaribo gehaald om ze gedurende twee weken te trainen in het berijden en onderhouden van de ATV.

Naast Tepu is het dorp Palumeu, bedacht met een brushcutter en een stihlzaag. De brushcutter zal gebruikt worden om het dorp te onderhouden en de stihlzaag om planken te zagen voor het maken een guesthouse, waardoor zij ook toeristen kunnen ontvangen.

De VHP is de verschillende donoren erg dankbaar voor het welslagen van de projecten die door oranje partij worden uitgevoerd.

“De Oranje brengt geen voedselpakketten, maar pakketten voor duurzame ontwikkeling en kennis en kunde. De VHP doet geen loze beloften, maar doet wat ze zegt,” wordt aangehaald.

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…