fbpx

VHP schenkt ATV aan Pelelu Tepu, partij voorstander duurzame ontwikkeling

GFC NIEUWS- Afgelopen week was een delegatie van de VHP wederom op bezoek in het Tapanahony gebied.

Een intensieve samenwerking met ondernemende bewoners van Pelelu Tepu werpt nu vruchten af voor de gewenste zelfredzaamheid in het dorp, meldt de partij in een bericht.

De VHP had tijdens eerdere bezoeken toegezegd te initiëren, te ondersteunen en te begeleiden bij de micro-landbouwprojecten.

De VHP zorgt er voor dat de projecten van zelfredzaamheid nu een grote “boost” krijgt door de komst van een All- Terrain Vehicle (ATV) met aanhangwagen voor de landbouw- en Anjoemara-projecten.

De ATV met aanhangen zal ingezet worden om landbouwproducten vanuit de kostgrondjes te kunnen transporteren over het zeer heuvelachtig gebied.

De VHP had twee jongemannen uit Tepu naar Paramaribo gehaald om ze gedurende twee weken te trainen in het berijden en onderhouden van de ATV.

BEKIJK OOK
Dc Bhola bespreekt samenwerkingsgebieden met Nederlandse ambassadeur

Naast Tepu is het dorp Palumeu, bedacht met een brushcutter en een stihlzaag. De brushcutter zal gebruikt worden om het dorp te onderhouden en de stihlzaag om planken te zagen voor het maken een guesthouse, waardoor zij ook toeristen kunnen ontvangen.

De VHP is de verschillende donoren erg dankbaar voor het welslagen van de projecten die door oranje partij worden uitgevoerd.

“De Oranje brengt geen voedselpakketten, maar pakketten voor duurzame ontwikkeling en kennis en kunde. De VHP doet geen loze beloften, maar doet wat ze zegt,” wordt aangehaald.