fbpx
VHP reageert op uitspraak Hof inzake Sapoen en Chitan

GFC NIEUWS- De VHP heeft kennis genomen van de uitspraak van het Hof van Justitie en is tevreden daar de kern van de terugroep wet/ regeling gebleken is rechtskracht te hebben. Hiermee is tevens aangetoond dat de wil van de kiezers overeind is gebleven en daarmee ook de democratische principes welke de VHP voor staat.  Tevens is hiermee weer aangetoond dat de rechtstaat nog overeind staat, meldt de partij.

Een belangrijk signaal voor de Surinaamse politiek in het kader van de omkoop en overloop praktijken. In praktische zin betekent dit dat nu de zetels in de DNA door anderen ingevuld moeten worden uit de lijst van de kandidaten van V7. Daarmee wordt de kracht van de oppositie versterkt. De partij zal na betekening en bestudering van het vonnis nader terug komen op deze belangrijke ontwikkeling.

Vooruitlopend heeft de VHP nu al, alle aspirant kandidaten een overeenkomst laten tekenen om de zetel van de kiezer en de partij te beschermen, na de verkiezingen van 25 mei 2020.

Meer nieuws

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)