fbpx

VHP: Ramadan tijd voor zelfreflectie en toewijding

INGEZONDEN– Het begin van de heilige maand Ramadan, is genade van de Schepper.

Het vasten, dat gedurende een maand van zonsopgang tot zonsondergang wordt gehouden is een van de vijf zuilen van de islam. Het vasten is voorgeschreven in de Heilige Koran. We zijn de Schepper dankbaar dat hij ons de gelegenheid geeft om een van de vijf zuilen te mogen vervullen.

Ramadan is een tijd van intense zelfreflectie en toewijding, het geeft een gevoel van voldoening.

Het vasten is eveneens een beoefening van volharding en zelfbeheersing die zowel lichaam als geest kracht geeft. Laten we van de heilige maand Ramadan een symbool maken van verdraagzaamheid, geduld, harmonie, gevoeligheid en dienstbaarheid.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: VHP bij ramadan: zelfdiscipline en beheersing

Laten we Ramadan vieren hoe dit festival van vrede, reflectie en religieuze toewijding, mensen dichter bij elkaar brengt.

We leven in een multiculturele samenleving en we moeten verbinden. Laten we de overeenkomsten zoeken en niet de verschillen.

We moeten ons herinneren, de wereld die we willen bouwen en de veranderingen die we willen brengen, in ons eigen hart moet beginnen.

Vasten is eveneens een spirituele tijd van reflectie en vernieuwing, bedoeld om dankbaarheid en bewustzijn van Gods barmhartigheid te vergroten.

Het is een periode waarin de saamhorigheid en eenheid van de mens centraal staan. Laten we elkaar blijven schragen en in gebed gaan om Gods gunsten en zegeningen af te smeken voor ons land en de economie.

Ramadan is ook een gelegenheid om minder bedeelden te helpen, degenen die worstelen vanwege economische tegenspoed en ongelijkheid moeten we helpen.

OOK INTERESSANT
Hoogbejaarde man en vakantieganger beroofd in woning

Tijdens deze Ramadan moeten we nog meer bidden, zodat de wereld van de Covid-19 pandemie verlost wordt en dat we volgend jaar met dezelfde vurigheid en enthousiasme als voorheen, Eid-Ul fitre, kunnen vieren.

Door het wanbeleid van de vorige regering en deels door de heersende coronacrisis, is Suriname economisch in zwaar weer terecht gekomen. Deze regering heeft een kapotte economie overgenomen van de vorige regering.

De VHP heeft beloofd de economie weer op spoor te brengen en die belofte zal de oranje partij samen met de regering nakomen. De partij vraagt de samenleving evenwel om geduld.

Elk jaar organiseerde de VHP tijdens Ramadan Iftar (maaltijd na het verbreken van vasten), dit jaar zal er geen Iftar gehouden worden vanwege de wereldwijde Covid-19-pandemie.

We moeten onze samenleving beschermen, de partij roept de samenleving op, strikt te houden aan de geldende coronamaatregelen van het ministerie van Volksgezondheid. Neemt u de Covid-19 maatregelen in acht!

De VHP doet een beroep op eenieder, ondersteuning te geven aan de moslimbroeders en zusters die vasten opdat zij succesvol kunnen zijn in hun streven. De partij is ervan bewust dat het vasten zeer ingrijpend is voor het leven van alledag en dit maakt een zeer diepe indruk op de partij.

Aan alle moslimbroeders en zusters worden kracht, wijsheid en zegen toegewenst, gedurende deze vastenperiode. De VHP wenst de samenleving, maar in het bijzonder de totale moslimgemeenschap een gezegende ramadan toe.

Ramadan Mubarak!

VHP