fbpx

VHP presenteert aspirant-kandidaten Marowijne

GFC NIEUWS- VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft tijdens een ressortvergadering in Moengo de aspirant-kandidaten van Marowijne gepresenteerd.

Net als in Para is het de eerste keer dat de VHP-kandidaten stelt in dit district.

Het huidig bestuur onder leiding van Santokhi heeft nu geschiedenis geschreven door landelijk aan de verkiezingen deel te nemen, zegt de partij in een persbericht.

In totaal zijn er 8 aspirant-kandidaten voor Marowijne: Tomopawiro Rosinah, Daniel Prika, Aacmel Wilson, Romeo Jimmy, Theo Pita, John Patrick Alexander van Genderen, Antonius Rudolf Tjon a Tjoen en Tokoe Wijnberg.

Alle aspirant-kandidaten hebben het woord gevoerd en hebben de pijnpunten van het district aangehaald, met name: werkloosheid, onveiligheid, gebrek aan medische zorg, uitzichtloosheid, armoede, Albina Ziekenhuis draait niet optimaal, er is taalbarrière, de arts in het ziekenhuis spreekt Spaans, patiënten begrijpen de arts niet, studenten maken zich om 3 uur in de ochtend klaar om naar de middelbare school te gaan en komen dan om 4 uur ’s middags terug, geen recreatiemogelijkheden, er zijn veel hangjongeren vanwege werkloosheid, woningbouw kan niet, omdat er geen percelen te koop zijn, slechts 1 ATM machine en een apotheek waar er schaarste is aan medicijnen.

Volgens de aspirant-kandidaten is de eens zo welvarende status van Moengo verworden tot een armoedig stadje. Dit district is onleefbaar geworden vanwege het slechte beleid van deze regering, ze willen ommekeer in Marowijne.

Santokhi heeft verschillende uitvoerbare oplossingsmodellen aangedragen om de noden van Marowijne te helpen verlichten. Het goed opgekomen publiek heeft met warmte en applaus de voorstellen van de voorzitter aangehoord en zijn tevreden met de oplossingsmodellen. De VHP-voorzitter gaf aan dat nu de tijd is aangebroken dat Marowijne zelf gaat beslissen over de nieuwe toekomst van zijn eigen district. In Moego komt er ook een VHP-infocentrum.

BEKIJK OOK
Onhygiënische toestanden voor ingang vuilstortplaats Moengo

In 2010 is een brandweerkazerne opgezet die voor 90 procent gebouwd was. Toen regering Bouterse aantrad is dat gebouw nooit afgebouwd. In 2015 zou regering Bouterse een middelbare school bouwen, dat is nooit gebeurd. “We hebben in ons beleidsplan opgenomen: een middelbare school en marktgericht beroepsonderwijs zoals: taxichauffeur, timmerman, kapper, talentonderwijs, zwemmen , atletiek, een voetbalschool is al in voorbereiding.”

Volgens de partijvoorzitter vecht de VHP tegen geen enkele politieke partij, maar ze vecht tegen het wanbeleid van deze regering. Als je in de regering bent moet je de belangen van alle Surinamers behartigen en niet slechts van een handjevol mensen. De VHP heeft haar plannen al klaar liggen om Suriname uit de crisis te halen.

Op 18 januari wordt er in het VHP partijcentrum een massameeting gehouden en dan zullen de oplossingen aangedragen worden om Suriname te redden.

Tijdens deze ressortvergadering is door VHP voorzitter Chan Santokhi, de kern Wonoredjo geïnstalleerd. Tevens werd een 17-tal harde werkers van Marowijne gedecoreerd. Het geheel werd afgesloten met gezellig samenzijn.