fbpx
VHP-parlementariër Mangre stelt RvC-functie bij SLM ter beschikking

GFC NIEUWS- VHP-parlementariër Reshma Mangre heeft haar RvC-functie bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) ter beschikking gesteld aan het volk van Suriname.

De voorzitter van de RvC is al in kennis gesteld.

Mangre motiveert haar besluit als volgt:

“Aan het volk van Suriname:

De afgelopen maanden heb ik mij ingezet voor de verkiezing van een nieuwe regering om ons land te redden. De slogan was ‘Red Su’.

Als nieuwgekozen lid van de Nationale Assemblee wil ik daar een verdere bijdrage aan leveren. Als wetenschapper en met jarenlange ervaring in het vakbondswezen en personele aangelegenheden, besloot ik in te gaan op de uitnodiging om zitting te nemen in de Raad van Commissarissen van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) om op die manier een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de gezondmaking van dit noodlijdend staatsbedrijf.

Het is algemeen bekend dat onze national carrier -de SLM- in de rode cijfers zit. De intenties waren om samen met de andere RvC-leden dit bedrijf weer tot een winstgevend bedrijf te maken en gelet op de precaire financieel-economische situatie van het land, zelfs zonder salaris!

Helaas blijkt dat er veel kritiek op deze stap is gekomen vanuit vooral de partij maar ook de samenleving. De kritiek spitst zich vooral toe op de beloftes van de partij voor de verkiezingen, om het verschijnsel van meerdere betaalde nevenfuncties bij onder andere DNA-leden aan te pakken.

Ik heb goede nota genomen van deze kritiek en heb daarom als democraat het besluit genomen om in ‘s Landsbelang het hoofd te buigen en afstand te doen van het lidmaatschap van de RvC van de SLM. Van mijn besluit is de president-commissaris van de RvC op 13/08/20 in kennis gesteld.

Ik zal mij verder met trots, strijdvaardigheid en met opgeheven hoofd voor land en volk blijven inzetten in en buiten de Nationale Assemblee”.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.