fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

VHP: Nu een bittere pil, om straks sterker verder te kunnen

GFC NIEUWS- Naar aanleiding van de vele vragen en opmerkingen in de gemeenschap ten aanzien van het pakket aan maatregelen door de regering aangekondigd, wenst de mediacommissie van de VHP het volgende met de samenleving delen.
Ook wij van de VHP zijn onderdeel van deze samenleving en als zodanig zullen de aanpassingsmaatregelen, waaronder het verhogen van de government-take met 1 SRD, ook ons treffen. Echter begrijpen wij ook dat de maatregelen onderdeel zijn van een compleet reddingsplan dat erop gericht is de economie van ons land, die momenteel door een diep dal gaat, weer op rails te krijgen.
Zoals eerder aangekondigd zal er gedurende de eerste negen maanden na het aantreden van de nieuwe regering, een crisisbeheersingsplan uitgevoerd worden. Tijdens dit uitgebreid plan dat zoveel mogelijk in overeenstemming met de verschillende stakeholders wordt uitgevoerd, zal getracht worden de breedste schouders de zwaarste lasten te laten dragen.
Er komen meer maatregels. Laten we ons daarop voorbereiden. We zijn als samenleving genoodzaakt onze levensstijl nog meer aan te passen. De Covid-19-pandemie beperkt ons in bewegingsvrijheid. Dat kunnen wij echter gebruiken om ons eigen levenspatroon onder een vergrootglas te plaatsen.
Bij elke uitgave en bij elke handeling de vraag stellen; “moet dat echt”. Als elke burger haar deel doet komen wij er zeker uit. Er zal een einde komen aan deze zware fase. Hoe wij er uit komen, zal afhangen van onze daden en keuzen. Vandaag, gisteren en morgen.
Wij doen van deze plek uit dan ook een dingend beroep op de regering, om bij de uitvoer van dit crisisplan te blijven garanderen, dat de meest kwetsbare groepen worden gespaard. De rek is er momenteel helemaal uit bij deze groep. Ook vragen wij om samen het nodige geduld te betrachten. Wij beseffen dat ieder van ons, mede vanwege het door de vorige regering gevoerde wanbeleid en de Covid-19-crisis, reeds hele zware offers gebracht heeft de afgelopen maanden.
Echter vertrouwen we erop dat de regering onder leiding van President Chan Santokhi er alles aan zal doen, om de economie zo snel mogelijk weer gezond te maken. We roepen u dan ook op, u niet op sleeptouw te laten nemen door mensen die als enig doel hebben, deze regering voor eigen persoonlijk gewin het regeren onmogelijk te maken.
Op 25 mei hebben wij met ons allen een bewuste stemkeus gemaakt. We kozen ervoor samen met de VHP en partners Suriname te redden.
De belofte dat Suriname gered zal worden staat nog fier overeind. Wij hebben echter een groot gat te dichten. Wij moeten er niet aan denken hoe ons geliefd Suriname er nu uit zou hebben gezien als de vorige regering nog aanzat. Samen hebben wij Suriname van een groot kwaad behoed.
Gado srefi kenki a pasi! Laten wij samen het nieuwe toekomst-pad inslaan. Op dat pad liggen zware offers met aan het einde een mooier Suriname.
Blijft u hoopvol gestemd en wees sterk.
Zelf sterk, samen sterker!
Namens de Mediacommissie van de VHP

OOK INTERESSANT
Overheidsschuld bij oliemaatschappijen ruim US$ 350 miljoen