fbpx

VHP, NPS en ABOP voeren al gesprekken

GFC NIEUWS- Terwijl de officiële uitslag van de verkiezingen nog moet worden vastgesteld, zijn de VHP van Chan Santhoki, de ABOP van Ronnie Brunswijk en de NPS van Gregory Rusland, reeds in gesprek met elkaar.
Ze ronden deze week gesprekken met elkaar af om daarna te komen tot verkenning van een mogelijke samenwerking. Vanaf volgende week maandag worden de inhoudelijke partijstandpunten naast elkaar gelegd om na te gaan of ze tot een gezamenlijk regeerplan kunnen komen. Dat hebben ze woensdagavond in gezamenlijkheid in een lokaal televisieprogramma meegedeeld.
Santhoki beoogt met de formatiegesprekken ook direct tot een 2/3 meerderheid in het parlement te komen, waardoor de president en de vicepresident in De Nationale Assemblee kunnen worden gekozen.
Wanneer er geen sprake is van een 2/3 meerderheid biedt de grondwet van Suriname de mogelijkheid voor een Verenigde Volksvergadering (VVV), waar ook alle vertegenwoordigers van de lagere regionen met stemrecht kunnen aanschuiven om een gewone meerderheid te vormen. Het is een kostbare vergadering, omdat er veel moet worden opgetuigd in logistiek verband.
Santhoki hoopt dat met zijn vooraf te vormen 2/3 meerderheid, die kosten de samenleving bespaard kunnen blijven, door in het parlement de president en vicepresident te kiezen.

BEKIJK OOK
Moeder uit Commewijne krijgt trappen van vriend in bijzijn van kinderen