fbpx
VHP Nederland: afschaffing visum naar Nederland gunstige effecten voor SLM

De afgelopen periode is de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) herhaaldelijk in het nieuws verschenen. Berichten rondom een mogelijk faillissement doken op. Diverse experts werden erbij gehaald voor een kritische blik op het reilen en zeilen van SLM. Velen waren dezelfde mening toegedaan: “SLM staat er slecht voor en schippert tussen sluiting en een noodwendige voortzetting van bedrijfsvoering.”
Dat SLM betere tijden gekend heeft, is een feit: de cijfers liegen er niet om. De bedrijfsvoering kent thans onzekere tijden en een goed en concreet reddingsplan zou geen overbodige luxe zijn. Wisseling van bestuur heeft in het verleden weinig zoden aan de dijk gezet, wat maakt dat er aan het huidige bestuur getwijfeld wordt, voert VHP Nederland aan.

Adviezen worden vanuit alle hoeken gedaan aan de luchtvaartmaatschappij: “het ontwikkelen van een visie en investeren in zowel buitenland als in uitbreiding van het aantal vliegtuigen.” Andere kreten hebben betrekking op het implementeren van een noodplan of een strategisch plan door SLM. Dit zou totale faillissement kunnen voorkomen. Er wordt gewezen op bevordering van werkgelegenheid indien de toeristische sector meer en betere steun zou ontvangen van de overheid.

Versoepeling of afschaffing van de visumplicht voor Surinamers die naar Nederland wensen te reizen, is momenteel een zeer besproken onderwerp. Nederland heeft te kennen gegeven voorstander te zijn van een onderzoek naar visumliberalisatie en te willen pleiten bij de Europese Commissie voor dit onderzoek. De visumplicht heeft als doel het terugdringen dan wel voorkomen van economische vluchtelingen die naar Nederland reizen.

Voordelen voor SLM

Afschaffing van de visumplicht zou directe voordelen voor de SLM kunnen opleveren. Te denken valt aan een toename van het aantal boekingen, welke, op hun beurt, ervoor kunnen zorgen dat er meer vliegtuigen kunnen worden ingezet voor de route Paramaribo – Amsterdam. Europa is en blijft een aantrekkelijke toeristische bestemming.

Surinamers die hun familie in Nederland wensen op te zoeken, zorgen voor een markt voor SLM. Werkgelegenheid en een verdere uitbreiding van specialisaties binnen SLM kunnen op die wijze ontwikkeld worden. De kwaliteit van de diensten die SLM aanbiedt, kan hierdoor drastisch toenemen. Door het huidige imago te herstellen, kunnen er meer investeerders aangetrokken worden en kan het aanbod van producten (verder) uitgebreid worden door de SLM.

Diverse factoren kunnen zorgen voor ontwikkeling van welvaart binnen toerisme. Handhaving van een visumplicht door verschillende staten, lijkt een veel voorkomend verschijnsel binnen de meer ontwikkelde en modernere staten te zijn. De relatie tussen rijke en arme staten wordt onder meer gekenmerkt door bescherming van de eigen markt, de eigen economie, door een blokkade van een toestroom van mensen uit armere staten.

Eliminatie van deze barrière, de visumplicht, kan bijdragen aan de groei van de vraag naar toerisme en kan vele economische voordelen creëren. Prijzen van concurrenten en het voortdurende toenemende aanbod van luchtverbindingen naar verschillende plaatsen op de wereld, maken van toerisme een groeiende trend (bron: Zajac, G. (2016).

The rol of air transport in the development of international tourism. Journal of International Trade, Logistics and Law, Vol. 2, Num. 1).

Kijkend naar de lidstaten van de Europese Unie (EU), de zogenoemde Schengenlanden, die zowel de visumplicht voor het reizen binnen de lidstaten alsmede de instelling van interne grenscontroles op heersende gebieden hebben afgeschaft, kan gesteld worden dat deze facilitering reizen zonder al te omslachtige controleprocedures aanzienlijk makkelijker heeft gemaakt.

Versoepeling of afschaffing van de visumplicht heeft gunstige effecten voor de SLM en de algehele economie van Suriname. Met de groei van verkeer tussen Suriname en Nederland wordt niet alleen de toeristische sector versterkt en verbeterd, maar wordt ook het ondernemerschap gunstig beïnvloed. Handelsbetrekkingen tussen Suriname en Nederland versterken de economie van beide landen, aldus VHP Nederland.

Meer nieuws

Man ernstig gewond na aanval luipaard

GFC NIEUWS-  Een man liep ernstige verwondingen op na een felle aanval van een luipaard. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

129 Covid-testen, 4 positief

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 4 personen positief getest op Covid-19: in Paramaribo 1 en Wanica 3. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met…

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…