fbpx

VHP: Navratri spiritueel rijkdom

INGEZONDEN– Navratri is een religieuze feestdag van het Hindoeïsme.

Twee keer per jaar wordt gedurende negen dagen en nachten het vrouwelijke aspect van de almachtige, Durgá Mátá, geëerd.

De activiteiten richten zich voornamelijk op de verering van de godin Durgá Má. Ze is één van de negen namen of verschijningsvormen van Parvati, het vrouwelijke aspect dan wel de echtgenote van de God Shiva.

De boodschap achter Navratri, is dat goddelijke krachten zoals zelf- discipline, universele liefde, onbaatzuchtig handelen, leiden tot vooruitgang naar een meer harmonieuze samenleving.

In deze periode tonen we respect voor de kracht van Durgá Má. Het respect dat we tonen voor Durgá kent drie kanten: het schenkt ons kennis en wijsheid; het verlicht ons levenspad en elimineert het kwade.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: De lockdowns in Suriname zijn zinloos en zelfs belachelijk

De negen nachten zijn bij uitstek geschikt om een nieuw begin te maken in ons leven. Door haar te vereren worden onze slechte eigenschappen weggenomen en geeft ons innerlijke kracht.

We zijn verstrikt in wereldse illusies. Wanneer wij onze positieve handelingen versterken, dan versterken we eveneens de ambities voor een hoger en dieper leven.

Navratri is ook beleving van de verering van de oerkracht en de goddelijke steun die wij nodig hebben om in goede gezondheid en voorspoed te leven.

De godin Durga geeft ons spirituele rijkdom, schoonheid en schenkt ons kracht om spiritueel te groeien. Ze is de mysterieuze combinatie van onwetendheid en kennis, verstrikking en verlossing, vernietiging en schepping.

BEKIJK OOK
42-jarige motorfietser doodgereden door vrachtwagen

De VHP doet een beroep op eenieder elke dag te bidden tot de Goddelijke Moeder en haar te smeken om alle egoïstische en negatieve neigingen uit ons lichaam te verwijderen.

Het gebed geeft ons kracht en wijsheid om onze innerlijke obstakels te overwinnen. Het gebed is het juiste pad dat ons zal verbinden met de Schepper.

We leven nu in een tijd waarin de gemeenschap onder morele en financiële druk staat. Suriname zit in een diepe economische crisis, die veroorzaakt is door de vorige regering.

De VHP gaat geen enkele uitdaging uit de weg, samen met de regering doet zij alles eraan het land te redden.

Tegenwoordig wordt er regelmatig fake nieuws verspreid door kwaadwilligen. De bedoeling hiervan is het beleid van de regering te frustreren.

Het is van belang dat we het zuivere van het onzuivere doorzien en het goede van het kwade onderscheiden.

De Vooruitstrevende Hervormings- Partij (VHP) doet een beroep op de samenleving, gedurende deze periode met toewijding te bidden voor wijsheid, kracht, geluk en gezondheid. Houdt u zich strikt aan de Covid-19 maatregelen. Blijf zoveel mogelijk thuis.

De VHP wenst de totale natie maar in het bijzonder de Hindoe broeders en zusters, veel spirituele kracht, zegen, gezondheid, reinheid en bescherming van de Schepper toe. Moge Durgá Mátá u allen beschermen en rijkelijk zegenen.

Jai Mata Di
VHP