fbpx

VHP lanceert e-krant Orange Skrifi

GFC NIEUWS- De officiële lancering van de elektronische VHP krant, Orange Skrifi, vond maandag plaats.

De bedoeling is dat met de uitgifte van de e-krant de gehele Surinaamse gemeenschap en ook de internationale gemeenschap voorzien worden van juiste en betrouwbare informatie. Deze e-Krant zal periodiek verschijnen, voorlopig één keer per maand.

VHP voorzitter Chan Santokhi haalde aan dat de VHP meer is dan alleen een politieke organisatie. Naast de politiek heeft ze ook een sociaal-maatschappelijke functie. De VHP voert al geruime tijd, zeker al 3 jaren lang, een aantal sociale projecten uit.

Een greep uit de vele projecten die uitgevoerd worden of nog in uitvoering zijn: Landelijke markoesa project; micro dorpseconomie in Peleloe Tepoe; opkoop van kwikvrije Anjoemara en met de verkregen gelden wordt brandstof gestuurd naar het dorp; opkoop van aardvruchten in Boven-Suriname en creëren van afzetmarkt in Paramaribo. Boot gekocht voor transport van producten; verwerkingsunit opgezet voor pomtayer, zodat afzet is gegarandeerd.

BEKIJK OOK
18-jarige leerling vanaf 25 mei vermist

Ondersteuning aan het dorp Paloemeu middels schenking van een Stihl kettingzaag om planken te zagen. Internet gerealiseerd voor de school te Gujaba, abonnement voor 6 maanden betaald. Knip – en naai cursus om vrouwen een vak te leren, waardoor zij hun eigen schoolhemden kunnen maken.

Naast deze projecten komen er dagelijks aanvragen van donaties binnen. De aanvragers krijgen niet altijd alles wat ze nodig hebben, “maar de mensen worden niet met lege handen weggestuurd.”